Tisdag

Lugn och skön morgon, har gjort läxor och bara tagit det lungt :) nu ska jag iväg till gymmet för ett pilates pass, och efter det hämta kidsen :) idag står fingerfärg på schemat!! :) hörs senare :) /Gabrielle


Första körlektionen

Trot eller ej men idag har jag varit ute och kört bil för första gången i USA! Det började med att jag smällde in bildörren i en betongvägg mitt framför ögonen på min värdmamma, kändes lagom bra... Sen var det bara ut med bilen från garaget mitt ut i stan och upp på motorvägen direkt, där jag på påfarten nästan körde mot rött. motorvägen gick bra, bara det att ALLA kör så jäkla mycket fortare än hastighetsbegränsningen, och sen finns det typ inga skyltar som visar hur snabbt man får köra... Men det var roligt att sitta bakom ratten igen! Och så berättade min värdmamma att hon har beställt ett kreditkort till mig så att jag ska kunna ta bilen och storhandla, samt tanka bilen när jag är ute och kör, så då måste hon ju ha tyckt att jag körde bra :)
Efter körningen var jag på lektion, lika tråkigt som vanligt, men jag har bestämmt mig för att gå klart kursen och komma ikapp så att jag klarar den! Orkar inte leta efter nån ny kurs... Sen hämtade jag upp kidsen och jobbade på som vanligt. Börjar bli exalterad för Tahoe i helgen! :)

Min vecka

Måndag: 7-9 12-19 vara med barnen hela dagen, måla barnens naglar (de har tjatat på mig att jag ska göra det.

Tisdag: 11:45-20 sovmorgooon! :D kl 15 är det ballet och sen kanske snabbvisit i en park.

Onsdag: 7:30-9 12-18 och klockan 15.30 är det iväg på simning. :)

Torsdag-tisdag: Washington DC med familjen för att kolla på hus :D

Sofia

Fina porschen som jag kör just nu. Volvon har nämligen inget barnsäte på ena sidan. :)


Jag känner såhär...


"You get a strange feeling when you're about to leave a place. Like you'll not only miss the people you love but you'll miss the person you are now at this time and this place, because you'll never be this way ever again."



Förlåt för kass uppdatering men jag har det otroligt bra! Känner jag jag inte vill sitta och blogga just nu utan bara leva livet... <3

Sofia

Point reyes

Igår efter att jag slutade jobbet åkte jag direkt ut till sofia och louise för en roadtrip ut till point reyes, en jättefin "strand", snarare kustlinje utanför SF. Vi åkte highway 1 ut dit, lite på helsänn när vi kom till stinson och upptäckte att det inte fanns nån bensinstation och vi behövde verkligen tanka bilen. Vi fortsatte köra och kom in i en liten stad där vi som tur var hittade en bensinstation :) Jättmysig liten stad var det, väldigt amerikansk och lite alla kände alla klimat. Sen körde vi vidare ut till point rayes, och gud så fint det var!! Vi kom dit precis vid solnedgången, och är verkligen ett av de finaste ställena jag har sett! Dock blåste det som bara den vilket gjorde det jättesvårt att ta bilder. Sen åkte vi upp till ett lighthouse och man kunde inte ta bilen ända fram, så vi fick gå den sista biten. Kan ärligt säga att det var dem längsta kallaste tio minuterna i mitt liv, fy vad det blåste det var riktigt svårt att gå!
Sen vände vi hemåt, gjorde ett stopp på subway och åkte sedan till GG utsiktsplats för att titta på SF by night! Så himla fint och nästan lite overkligt att ta in! Idag blir det middag med sophie, camilla och ellinor sen kanske det blir en tripp till stinson för att fira saras fördelsedag :)
Nu hinner jag inte ladda upp fler! :P

Bilder från igår :)


Sol, sol, sol!

Igår brände det till ordentligt i plånboken... Skulle till westfield för att hjälpa Diana välja ut bågar till hennes glasögon. Men så tänkte jag ta en titt på cotton on för att kolla läget lite, och en stund senare kommer jag ut fem plagg rikare och väldigt mycket fattigare! Efter shopping mötte jag och Sophie upp Diana och gick till parken och tog en fro yo :)

På kvällen sen när jag slutade jobbet kom Sofia hit med färjan :) vi gick tillsammans till Sophie där vi hade tjejmiddag vi fyra samt Isabell och Rebecca :) efter att jag somnade i soffan med vinglaset i handen så var det verkligen dax att gå hem!

Idag har solen varit framme hela dagen så vi har legat på takdäcket hela dagen, jag, Sofia och Sophie :) imorgon ska jag träffa en tysk Au pair och efter det blir det träning med Sophie :) god natt! :)


Förklaring

Här har ni förklaringen till att bloggen är död...


Åhhhh

Min värdmamma kom precis och knackade på dörren. Hon hade med sig en helt ny hårtork som hon precis hade köpt. :D Den gamla au pairen tog med sig den förra så min värdmamma tyckte absolut att jag skulke ha en ny. Taaacckk!!! :D :D

Sofia


My day

Är helt slut! Imorse gick vi först till en park i närheten. Barnen klagade lite eftersom daggen inte hade försvunnit och allt var blött. Men det gick bra! :) Väl hemma lekte vi en del ute, med play dough och med vattenfärger. Dagens höjdpunkt idag var när vi gjorde milkshake/smothie. Alla hjälpte till att lägga i sakerna och resultatet var väldigt lyckat.

Om en några timmar kommer Gabi! Längtar!! Ska bli så kul att visa henne hur jag bor. D

Sofia

Några bilder från idag..


Äntligen fredag!

Äskade fredag, även fast jag jobbar hela helgen så känns det ändå bra att fredagen är här! :) Igår var en riktigt rolig dag! Tog med mig barnen upp på takdäcket och byggde pepparkakshus (lite sent jag vet), men dem tyckte att det var jättekul! :) På kvällen hade jag familjemiddag med min vfamilj. Det känndes riktigt bra och jag fick en massa beröm! Jag ska jobba extra i helgen så jag jobbar från halv två på lördagen till 8 söndag kväll, så vi plannerade upp helgen litegrann :) Vi pratade även om att jag ska börja köra bil här! Dem vill att jag ska kunna köra barnen och även att jag och dem ska känna sig trygga när jag är ute på kvällarna, så det ser jag verkligen fram emot! :)
Idag ska jag få sluta tidigare då min vmamma ska lägga kidsen ikväll, och jag ska sätta mig på en buss ut till Sofia :) Imorgon så ska vi iväg till utsiktsplatsen för GG och sen ska vi hem till mig :) Nu blir det gymmet och presentletande till min vpappa som fyller år imorgon :)
Puss och kram!
Gabrielle
Den här fina bruden kom helt oväntat förbi med ett alla hjärtans dag kort till mig igår, tack igen fina du va glad jag blev! <3

Uppe tidigt

Sitter just nu med lilla M och tittar på Barnprogram. Mamma o pappa började tidigt idag och jag började jobba kl 6. Tidigt! Idag är tjejerna lediga från skolan så jag har dem till kl 16. Jag har planerat att ta dem till en park i närheten och ta med lite picknik. :)

Igår kom Johanna hit, en svensk au pair som snart flyttar :( Vi tittade på greys och private practice och så blev det en del prat. Vi stannade även till på Safeway och köpte lite Ben & Jerry men som frozen, över förväntan! Väldigt god! :D

Ikväll kommer Gabi hit med bussen!! :D Ska bli kul!

Sofia

Just nu, med pink spottie blankie, favorit snuttefilten.


LCC möte

Igår kom min LCC (Local Child Cordinator) hit för att prata lite. Så jag, min värdmamma och LCCn satte oss ned och pratade i ca 20 min. Hon var väldigt trevlig och hon ville bara gå igenom lite regler och veta hur jag trivdes och så. Känns som jag har hamnat otroligt bra! Jag trivs bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Jag och min värdmamma kommer väldigt bra överens och vi har samma värderingar och så. Jag trivs verkligen här! Samtidigt saknar jag alla där hemma. :/ Tanken om att jag ska vara här i ett år slår en ibland och det känns ibland lite jobbigt. Men jag vet att det här året kommer vara heeelt amazing :D
En av alla 400 bilderna som jag tog i NY. BIlden är tagen uppe på Top Of The Rock och som ni kan se är utsikten heeelt otrolig!
Sofia

Nu ni!

Skamligt dålig uppdatering på bloggen, men det ska det bli ändring på ellerhur sofia!? :) Idag har gått bra, dagen har rullat på som vanligt, börjar bli vardag det här med :) Lämnade av kidsen i skolan, kollade lite bachelor sen hade jag lektion... Skjut mig så tråkigt det är!! Sen hämtade jag kidsen och körde på som vanligt, nu sitter jag och väntar på att mina vpäron ska komma hem så att jag får lägga mig! :)
Igår var det ju alla hjärtans dag så efter jobbet tog jag bussen hem till diana där hon, jag och sofia (dansk au pair) tittade på film. Sen tänkte jag att jag skulle ta en taxi hem för att känna mig säker, men nej så blev det inte, istället hade jag dödsångest hela resan hem! Såhär gick samtalet i bilen:
TD: Hi what's your name?
ME: Gaby
TD: As in Gabrielle?
ME: Mhm..
TD: Well I'm peter (lockes the door and gives me a creepy look)
ME: Can you drive down folsom st.? (fastest way)
TD: Sure.
Im starting to notice that he is not driving down folsom...
ME: Is this folsom?
TD: No I'm taking another way.
All of a sudden he goes: "fine", and he takes a left into an alley and turnes around.
TD: Is this your home adress we're going to?
ME: No I'm going to a resaurant
TD: Are you working tomorrow?
ME: Yes
TD: Well let's hope you get home safe tonight then...
Han gav mig ständigt blickar i backspegeln och körde som en dåre! Jag trodde verkligen inte att jag skulle komma ur den där bilen igen, så glädjen när jag öppnade bildörren och insåg att jag klarade mig hela vägen helm var helt enorm!
Imorgon skulle jag träffa en tysk tjej vilket jag var exalterad över då jag verkligen vill träffa en tysk här så att jag kan lära mig tyska! :) Men hon messade nyss och skrev att hennes vmamma hade ändrat hennes schema i sista sekund... Så istället får det bli gymmet och på kvällen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, trodde jag skulle jobba sent men jag verkar på sluta tidigare :) Nej nu ska jag sova, bloggar mer imorgon! :)
Puss och kram, saknar er alla där hemma jättemycket och tänker på er hela tiden!!!

Happy valentines day! :)


Min Underbara Helg

Spenderdes först med familjen, rund tur i Mill Valley och sedan in för att kolla på den Kinesiska paraden. Efter det hem till Gabi och träffa Diana. Sov över där och hade en riktigt trevlig kväll! Morgon efter gick vi till en Gospel kyrka som var heelt otrolig! Alla som kommer till SF bara måste gå dit! :D Sångarna var fantastiska och det kändes som att gå på en konsert. Glädjen och kärleken i rummet var helt otroligt! Går inte att beskriva. :D Efter det blev det lite shopping och sedan blev vi upp hämtade av Camilla och Ellinor som var på väg till IKEA :D Så på IKEA blev det några fotoramar och god svensk mat. Men måste säga att IKEA här i USA var lite av en besvikelse. Dock kommer jag säkert uppskatta det mer när jag har varit här ett tag och verkligen börjar längta efter svenska skaker :D
Denna helg kommer spenderas med Gabii. Imorgon på kvällen kommer hon hit och vi ska ha myskväll. Dagen efter tar vi färjan över till SF och hon ska jobba medan jag kanske shoppar lite eller så. Vi får se, kanske även utgång. :D
Sofia

2 månader!

Glömde ju nästan att jag idag har varit i USA i två månader, och jag älskar't! :)


Intensiv helg!

Det har varit en väldigt intensiv och rolig helg, bloggar mer imorgon för att nu ska jag sova i mina nya sängkläder! :)

//Gabrielle


Framme

Klockan 20 igår landade planet i SF och nu ligger jag här i min nya stora säng och har precis vaknat. Jag trivs verkligen! Vi åt middag igår när jag kom och vi satt och pratade i 1,5 timma. Engelskan känns som den flyter på över förväntan.

Nu ska jag snart gå ut och träffa barnen för första gången. :D De sov när jag kom igår men jag och min hostmum gick in och tittade lite på dem igår. Så söta tjejer!! Spännande!


Ännu en solig dag!

Ligger på soldäcket med Sophie och trycker jordgubbar, känns helt okej om jag ska vara ärlig :) ikväll blir det middag på oola, restaurangen en trappa ner :)


Fan vilken bra dag!

Det är inte varje dag man får sitta med en kaffe i solen och njuta, hämta upp och bada glada barn, äta min egen middag och så kommer min värdmamma hem tidigt och säger att hon ska lägga barnen och att jag kan sluta en timme tidigare!!!! Nu sitter jag på spårvagnen påväg till Castro för en fika med diana, den här dagen kan inte bli mycket bätte!! :)


Sol!

Idag är det jättefint väder här i SF, och imorgon ska det bli ännu finare! Därför står solning på schemat idag och imorgon :) Igår var jag på middag hos Sophie och hennes roomies :) Väldigt god mat och mycket trevligt sällskap blev det, och vi tolv så drog jag mig hemmåt.
Ikväll ska jag träffa Diana, ack va dagen går fort när jag vet att en dejt med dem bruden står på schemat! :) Nu blir det som sagt solning en stund innan det bär av till skolan :)
Här är lite bilder från baker beach i helgen!

Gårdagens middag! :)

Tack Sophie för den första hemlagade måltiden sen jag kom hit!! :)


Trött!

Sitter just nu i allrummet på skolan där det finns WiFi. Är helt slut! Idag har vi gått i skolan hela dagen och pratat om sjukdomar, om att vara en ''rolemodel'' och lite säkerhetstänk. Läraren är ju super och klasskompisarna är också trevliga. Ibland är det dock svårt för vissa att hålla sig till engeskan men alla försöker så bra de kan. Vissa här har bara läst engelska i något/några år... tillskillnad från svenskarna som har läst det sen första klass.
Vi missade planet i London och fick köa i nästan 4 timmar för nya biljetter. Men det gick bra det med och nu är jag på skolan. :D Är helt chockad över hur fint det är här! Byggnaderna och naturen här på skolan är otrolig. Skolans område är gigantisk!
Måste sova lite nu! Pussss
Sofia

Grattis!

Grattis till min fina pojkvän som fyller 24 idag! <3

Nu jäklar!

Nu jäklar ska jag komma i form! Var på gymmet idag och tränade, så då passade jag på att ställa mig på vågen... Inte als roligt att se att jag har lyckats dra på mig 3 kilo sen jag kom hit, bra jobbat gabbi!! Nej så nu blir det att skärpa sig och ligga i lite, har börjat träna tillsammans med sophie, så jag hoppas att det gör det lättare :)
Efter träningen gick jag iväg till skolan, asså fy va tråkig den här kuren är! Gramatik är svårt på svenska och på engelska blir det bara värre... Längtar tills att jag är klar ochjag kan göra vad jag vill med min fritid! :) Sen hämtade jag barnen och gav tvillingarna ett bad. Sen kom deras kunsiner över och lekte med dem resten av kvällen så jag fick tid att avsluta mitt och sen la jag dem bara, asskönt! :)
Imorgon blir det träning med sophie på morgonen, sen ska jag träffa naomi på en fika, jobba och efter jobbet blir det middag hos sophie med hennes roommates :) Skriver ett inlägg om helgen imorgon, är så väldigt trött nu!
Hörs imorgon!
//Gabrielle
Kan ni fatta att Sofia är i NY just nu!? Känns helt overkligt att hon är här, men ack vad jag längtar att få krama om den tjejen!

0!

Idag 11.45 går planet till New York! :D Hörs när jag har internet/WiFi.

Sofia


Fantastiskt solig dag!

Vädret här idag har varit helt fantastiskt! I förmiddags träffade jag upp Sophie på en snabb kaffe, väldigt trevligt :) När vi var klara hämtade Naomi upp mig och vi drog oss vidare till union för lite fro yo i solen :)

Eftersom att det var så skönt ute så gick jag sedan upp och la mig på soldäcket för att sola! Det kändes ju inte helt fel att ligga och steka i början av februari :) sen gick jag iväg och hämtade tvillingarna, och dem små sötnosarna hade party här hela eftermiddagen :)

När dem somnade förberedde jag morgondagens middag och sen tog jag faktiskt fram mitt fina fotoalbum och tittade i. Älskar er alla där hemma så otroligt mycket!

Gabrielle


En riktigt amerikansk frukost! :)


Första "kändisen" i USA spottad!

Okej då har jag sett min första amerikanska "kändis". Var ju på brunch med sara och hennes guide dave idag, och vi gick till ett ställe som heter dotties som ligger på 6th street. 6th street är ungefär den värsta gatan i hela SF, och det första min värdpappa sa när jag satta mig i bilen var att han aldrig ville att jag skulle gå själv på 6th. Men dottie däremot är tydligen ett typiskt amerikanskt bunchställe så det fick bli där :)
När vi går in så står vi ett tag och väntar på att få ett bord. Efter ett tag kommer det förbi en man som önskar oss en trevlig frukost. Jag och sara nickar lite artigt och tycker mest att har ver lite konstig, tills det att dave vänder sig om och utbrister att borgmästaren just har önskat oss en trevlig frukost! haha :)
Efter det var vi redan sena till lektionen så vi bestämde oss för att rebelliskt nog skolka :P Jag behövde ändå verkligen fixa miott social security number och sara behövde gå dit för att hämta upp sitt :) Vi kom dit och satte oss för att vänta och efter ungefär en timme fick vi komma in. Jag fick nån snorkig otrevlig okunnig tant som skulle hjälpa mig. Det första hon säger när jag lägger fram mina papper är att jag inte kan få ett social för att mitt namn är för långt? Eh va? Jag trodde att hon skämtade men hon var verkligen fullt allvarlig! Så det skulle tjafsas hit och dit och jag tänkte bara att det spelar ingen roll hur mycket hon tjafsar jag ska ha ett social! Tillslut gick hon och frågade nån hur hon skulle göra, och då gick det helt plötsligt bra? Jaja nu är det iallafall på gång :)
Sen gick jag och hämtade upp mina sötisar från skolan :) Det vart en bra kväll även idag! Sen kom mina värdföräldrar hem och vi chillade i köket i typ en halvtimme och bara snackade innan jag drog mig in till mitt rum. Det är verkligen skönt att stämningen har blivit så bra! :) Så plannerade vi även vår lilla familjemiddag på fredag, och bestämmde att min värdpappa ska köpa med mat från local :)
Imorgon ska jag träffa sofie på en fika, en tjej som bor här men som inte är au pair. Efter det blir det gymmet med naomi :) Nu ska jag på dejt med min kudde, hörs imorgon!

Lakrits!

Ni där hemma förstår nog inte riktigt hur mycket man som lakritsfreak saknar lakrits här i staterna! Därför måste jag säga att det är tur att svenska kyrkan har lakrits för att stilla begäret litegrann. Däremot så kostade en påse turkisk peppar skamliga 8 dollar, 56kr!!! Inte lätt för en au pair som tjänar 4 dollar i timmen att slänga fram dem pengarna :P haha :)
Igår var en bra dag, barnen var på bra humör vilket gör mig på bra humör :) Vi ritade lite teckningar som min vmamma ska skicka till deras morbror som har fyllt år. När barnen sov lagade jag köttbullar och mos, så vi får se vad barnen tycker om det! Dock blev det ju mobbning hemifrån av mina fina små köttbullar :(
Idag blir det brunch med sara och hennes guide :) Efter det ska vi till skolan, och kvällen blir slapp. Måste komma i säng tidigt ikväll så att jag får sova, lillpojken vaknar och gråter (snarare skriker) hela nätterna vilket gör att jag har sovit dåligt den senaste tiden.
Ha det bra, saknar er alla där hemma!

5

Sista kvällen med äldsta syskonen syskonen och barnen. Haft en jättemysig kväll och vi sitter just nu och kollar på Zoo Cup. Idag har jag även varit hos mormor och sagt hej då och så. :) Jobbigt att säga hej då. Värre än vad jag trodde från några månader sen. :/

Sofia

Just nu... Zoo Cup!!


RSS 2.0