Tekniska problem...

Okej jag såg precis att mina senaste två inlägg inte blivit publicerade... Men jag är iallafall tillbaka i SF :) sista dagarna i Oregon var bra, jag lyckades fynda en klänning för 10 dollar! :) idag har gått bra, vi var ute och åt middag på deras restaurang, herre min Gud vilken bra mat dem har där!!!! Ni som känner mig vet ju att jag älskar att äta ute, så att dem äter där typ 3-4ggr i veckan passar mig helt perfekt!

Så imorgon är det nyår, så Camilla kommer hit vid 20.30, sen tänkte vi väl gå ut och äta och titta lite på fyverkerier :) nu måste jag sova, är helt slut!!

Hörs senare!
Gabrielle


Jul i staterna!

Så då är julen i staterna firad! Vi hade jättetrevligt, och barnen blev jätteglada för alla presenter de fick :) Dock fick dem på tok för mycket saker, dem visste inte vart dem skulle titta eller börja! Jag fick också lite smått och gott, bland annat presentkort på iTunes, läpgland från cliniqe, en dayplaner bland annat :)
Idag hade jag sovmorgon för första gången sen jag kom hit! Så himla skönt, behövde verkligen det kände jag :) Mina värdföräldrar ska ut och äta ikväll, så jag ska jobba hela kvällen, vilket i och för sig inte gör så mycket i och med att jag ändå inte känner nån här :)
Just nu sitter jag på ett café och skriver, så jag har trådlöst! Därför kommer det nu en bildbomb!! :)
NY:
Det här hade folk roligt åt kan jag säga!
På staten island färjan, manhattan i bakgrunden :)
Manhattan :)
Jag och en svensk tjej från skolan :)
Gruppbild!
Det här ska vara "how i met your mother puben" men jag blev så besliken att den såg så annorlunda ut!
Min irritation när hon som tar bilden inte håller kameran still! :P är skriker jag til Elias att han seriöst måste fota! :P
Top of the rock, med utsikt över hela NY!!
Gruppbild på top of the rock :)
Empire state building :)
Älskar den här bilden!!
Times square :)
Det var allt för idag! Hörs senare!
//Gabrielle

God jul!

Hej på er! Så idag har det varit julafton hos er, jag ska precis gå och lägga mig för att invänta min julafton som infinner sig imorgon. Igår var vi på Ikea och inhandlade lite glögg, choklad och pepparkakor vilket vi ska äta imorgon. Jag försökte även göra Lussekatter, tyvärr blev dem helt misslyckade och smakar bara jäst efter att ha fått jäsa över natten... Risgrynsgröten som jag gjorde blev iallafall jättegod, och barnen gillade den :)

Idag körde mina värdföräldrar ner mig till "downtown" lake oswego, lite mer som lidingö centrum kan man väl säga :) så där spenderade jag min lediga tid idag :) jag gick och satte mig på peets coffe och skypade med mamma, mormor och Alex, och senare med fiiio :)

Julen har varit betydligt tuffare än vad jag trodde att den skulle vara... Det jobbigaste är nog att i och med att jag är ny, så frågar allt nytt folk jag träffar här mycket om Sverige. Sen kommer då kommentaren " åh du måste verkligen sakna din familj nu, särskilt över jul". Så det har varit jobbigt... Så just nu vill jag faktiskt bara tillbaka till SF, börja träffa lite folk och göra mig hemmastadd! Framförallt ser jag fram emot att träffa Camilla, det ska bli skönt att se ett ansikte som jag faktiskt känner igen! :)

Hörs snart!
Gabrielle


<3

God jul alla fina läsare! :D Hoppas ni har haft en bra dag. Jag har spenderat min med min familj och mormor. Jag har tyvärr varit lite sjuk idag men i alla fall mycket bättre än igår, då låg jag i säng hela dagen med hög feber :(.

Jag fick väldigt fina paket som jag kommer ha användning för på min resa. Resväskor, laptopfodral, dollar, plattång, handsfree, extern hårdisk (1 tb!) och lite annat smått o gott.

Idag kunde Gabi skypa från ett cafe i Oregon! Så det var väldigt kul att höra från henne. Hon verkar ha det jättebra. Ni får nog höra mer nästa gång hon har möjlighet att blogga.

/Sofia


Min fina plastgran :)


Oregon!

Så nu är jag framme i Oregon :) Min hostmums föräldrar är jättetrevliga, och deras hus är riktigt fint! :) Dem bor i bergen uppe på en topp, så utsikten är helt otrolig! :)

Jag har jobbat i princip hela morgonen, men nu ligger jag äntligen och vilar :) behöver verkligen det om jag ska få bukt på min förkylning! Dem har en jättestor fin julgran, så jag tror att julen här kommer att bli mysig, trots att det är fel dag.

Så jag kommer att vara här till den 29:e, och när jag kommer hem hoppas jag på att jag ska kunna skaffa lite folk i SF! :)

Hörs imorgon! :)
Gabrielle


Hälsoundersökning

Så då var man klar med hälsoundersökningen! Skönt! I morgon ska jag till banken och betala visumavgiften. Sen är allt klart inför ambassaden tror jag. :) Sköönt!


Livet på andra sidan atlanten!

Så det är lite tunn uppdatering just nu, mycket att komma in i och framförallt väldigt intensivt!! :)

De senaste två dagarna har varit bra :) Jag nattade tvillingarna för första gången igår och sen även idag. Det har gått relativt bra för att vara första gången, men idag tog det sin lilla tid :p annars har jag fixat med disk tvätt och mat, Sofia att vara Au pair är mer hushållsarbete än vad man tror! :p

Jag har inte gjort så väldans mycket på min fritid, men igår var jag runt och tittade i affärer :) det var trevligt tills det att en man på typ 45 kom fram och började prata och tyckte att vi skulle fika, då gick jag hem! :p idag skulle jag träffat en Au pair från skolan men hon missade sitt tåg så det får bli nån annan dag :) jag börjar dessutom bli förkyld, så det var bara skönt :) istället låg jag nerbäddad, åt lakrits och tittade på Solsidan :)

Imorgon bitti bär det av till Oregon för lite julfirande! :) hörs när jag är framme!

Saknar er där hemma otroligt mycket!
Gabrielle


Viber Phone

Jag och Gabi har nu fixat viberphone och vi pratar nu gratis. :D så igår gick vi och pratade i typ en timma medan hon shoppade. :D

Jag måste vara den person som har ringt mest till Cultural Care, jag ringer nästan varje dag om olika saker haha!


Jag lever!

Som ni läste i Sofias inlägg så har jag inte haft internet sen jag kom till familjen. Men nu har jag fixat ett anonemang, så nu kan jag blogga från mobilen! :)

Så jag kom till familjen i fredags, och sen dess har det varit full fart! Föräldrarna är supertrevliga och barnen jättemysiga! :) igår visade dem mig runt SF och sedan gick vi alla till deras restaurang Local kitchen där vi åt en jättegod middag! :) jag fick till och med dricka ett av de godaste vinerna jag druckit!

Idag har jag lekt tikle hands med barnen hela förmiddagen :) sen gick jag till shoppingcentret och köpte abonemanget, fikade på starbucks och sen gick jag hem :)

Fixade ett jättebra anonemang där det inte är så dyrt att ringa till Sverige, så nu har jag pratat med mamma och Sofia vilket känns jätteskönt! :) slog även en pling till Camilla, så vi ska förmodligen träffas imorgon eller på tisdag :)

Nu ska jag slå på Solsidan innan det är dax för middag :)

Hörs senare!
//Gabrielle


San Fransisco calling!

ÅH! Gabi ringde mig precis ifrån San Fran! Har inte hört ifrån henne på en vecka och nu har hennes familj inget internet för tillfället. Hon har fixat med abonemang till sin mobil och nu verkar det som hon har internet på den.
Familjen har varit jättetrevliga! Men barnen har varit jättemysiga och verkar verkligen gilla Gabi. Vädret är ungefär som svensk vår och staden är helt fantastisk! :D
Det här 10 min samtalet gjorde verkligen min dag!

Dagens lunch...

"jag kan ta litegrann"

Stress

Jag känner mig så stressad! Så mycket papper som ska fyllas i och jag vet liksom inte riktigt var jag ska börja. Men jag har tänkt att jag verkligen ska reda upp allt i helgen och skriva en lista över allt som ska göras.
Idag har jag varit på på vattengympa. Faktiskt kul och jobbigt! Efter vattengympan simmade jag och mamma 1 km, hoppas kunna simma lite mera regelbundet i USA. :) Har inte varit på Torvalla på en evighet! :D Får se om jag kanske fortsätter lite med det efter nyår.
Sofia

London

Som några av er vet var jag i London för några veckor sedan. Helt underbart var det! Här är lite bilder...

Dagen i bilder!

Utanför en av skolbyggnaderna :)
Huvudbyggnaden, här äter vi alla måltider :)
Jag och tyskan utanför huvudbyggnaden :)
Utanför skolbyggnaden
Efterlängtad!
Godispicknik! :)
//Gabrielle

Första skoldagen! :)

Då är första skoldagen äntligen avklarad! Jetlagen idag har varit hemsk, jag har suttit med min dunjacka inomhus hela dagen för att jag har frusit så mycket pågrund av trötthet! Dagen började 06.45 då gjorde jag mig iordning, sen mötte jag upp en jättesnäll tysk tjej ute i hallen så gick vi för att äta frukost tillsammans :)
Frukosten var riktigt speciell, flingor som såg ut som hundmat men det fick duga! Lektionerna började 08.15 med "childcare security and ilnesses". Det var väldigt mycket man redan visste, men det är väl så det ska vara antar jag :) Sen hade vi lektioner HELA dagen, vi har två 30 minuters raster varje dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen samt en timmes lunch.
Halv sju var skolan slut. Då gick jag med en finsk tjej till supermarket och köpte lite tuggummi, äpplen och deo :) kolckan 8 hade vi godispicknik! Det var så sjukt mycket godis, och det var väldigt kul att se alla äta djungelvrål, ingen hit kan jag säga! :) Nu tänkte jag att jag skulle försöka sova!
Hörs imorgon, saknar och älskar er alla!
Gabrielle

Hälsoundersökning och betalning

Idag var jag på del ett av tre på hälsoundersökningen. Jag ska dit igen på fredag för att läsa av tuberkolostestet och på måndag ska jag träffa läkaren. Suck lite jobbigt att åka in dit tre gånger (= ta ledigt från jobbet).
Jag betalade även programavgiften, flygbiljetten, försäkring mm idag. Känns så skönt att ha det gjort! :D
Idag var jag och mamma i stallet. Det blåste typ storm och regnade. Blev ett skrittpass på volten och Max var pigg och glad. Ibland är det inte lika kul men ändå känner jag mig så hel när jag är där och rider. <3
Sofia

Framme i NY!!

Nu är jag äntligen framme i NY! Planet till Berlin gick jättebra, fort och smidigt. Sen skulle vi byta till NY-flyget, vilket inte flöt på särskilt bra :P Först hade dem bytt gate, och kön var så sjukt lång! Efter att vi köat i typ en halvtimme kom vi äntligen in till säkerhetskontrollen. På grund av den långa kön och den dåliga planeringen vart planet 75 min sent... När vi väl landade fick vi också köa till att komma in i landet i 90 min... Men slutligen kom vi äntligen fram!
Efter en 2 timmars bilresa är jag nu framme på skolan, och om en kvart så ska vi ha ett förberedelsemöte med alla andra au pairer :) Har äntligen fixat problemet med bilderna, så här kommer lite bilder från dagen! :)
Ha det bra älsker er och saknar er där hemma!
//Gabrielle

Påväg!

Nu sitter jag i bilen påväg till Arlanda! Kan fortfarande inte fatta att jag åker idag! :) har inte sovit någonting inatt, så det blir nog inga problem att sova på planet! Jag landar i NY halv sju svensk tid, sen vet jag inte hur länge vi får vänta på flygplatsen och hur det är med internet på skolan, men skriver så fort jag hinner och kan.

Kommer sakna Sverige och framförallt min fina pojkvän, familj och mina fina vänner!
//Gabrielle


Sista kvällen i Sverige!

Jaha sista kvällen i Sverige... Har spenderat hela dagen till att packa. Man får ha 23 kg, och första försöket vägde 29, så det var bara att börja packa ur... Nu sitter jag och dricker glögg med min underbara pojkvän, och om 6 timmar rullar bilen mot Arlanda!!

Hörs imorgon!
Gabrielle


Jäkla blogg.se!

Jag kan fortfarande inte lägga upp bilder och anledningnen är att det ligger en reklam i vägen! Jag kan inte ens se allt jag skriver, så ursäkta eventuella särskrivningar... Hoppas verkligen att det försvinner snart, känns ju som att jag lär ha en del bilder att visa! Har mailat med min värdmamma, och nu är biljetterna till Oregon 21-29 dec bokade :) Kan inte fatta att det är min sista dag i sverige imorgon!! Ikväll var jag ute med pappa och co på den sidan av familjen :D Vi var och åt julbord på restaurang kungsholmen, var verkligen grymt! Känns skönt att ha avverkat ett svenskt julbord, trots att jag inte kommer att fira jul här :) Nej nu är det kanske dags att sova! Hörs imorgon, Gabrielle

Hälsoundersökning

Efter att ha ringt runt till olika ställen har jag äntligen bokat in en hälsoundersökning på Cityakuten inne vid Hötorget på tisdag. :D Blir dock 1200 kr fattigare men det får jag väl ta... :/

Just nu sitter jag och kollar på prinsen av egypten med barnen. Om några timmar kommer Gabi över och vi ska ha en liten avskedskväll efter som vi inte kommer ses på ca 2 månader.

Sofia


Sista dagen!

Förlåt för lite dålig uppdatering från min sida de närmsta dagarna, men det har inte funkat att ladda upp bilder! Så nu får det lov att bli ännu ett tråkigt bildlöst inlägg...

Iallafall i onsdags var sista dagen jag träffade min chef, så jag fick blommor och en liten present :) när jag slutade åkte jag direkt till Naprapaten, som total slaktade mig! Är fortfarande öm efter allt knäckande och knådande! På kvällen sen hängde jag nere på fredriks jobb för lite restaurangmat :)

Igår åkte jag in till stan tidigare för att ta farväl av emlan, trevlig brud det där :) sedan begav jag mig jobbet för att jobba mitt sista pass!! Känns konstigt men ändå väldigt skönt, känns som att jag är redo att göra nåt annat! Så precis innan stängning kom min fina "ex-kollega" Lihem och gjorde mig sällskap :) det blev massa skvaller och champagne :)

Idag ska jag försöka ta tag lite inpackningen, och ikväll blir det nog en sleepover at Sofias crib :)

Hörs senare!
Gabrielle


Fotade lite i sommras :)

//Sofia

Prepare for your year

Sitter just nu och jobbar med boken "Prepare for your year" som är 61 sidor lång med information och frågor. Frågorna ska vara besvarade tills i morgon när jag, Gabi och några andra blivande au pairer har ett obligatiriskt au pair chatt möte. Lite konstigt att ha ett möte på internet. :) Urs boken är mindre rolig och kommer nog ta ett litet tag att göra.

I går hämtade jag ut mitt nya pass. Det känns skönt att bocka av saker från au pair to do list! :)

/ Sofia


Allt är klart!

Imorse var jag och hämtade ut både visum och internationellt körkort, så nu är alla förberedelser klara!! :) Imorgon ska det tvättas och packas och senare på kvällen kommer mickan över för lite häng! :)

Over and out!
//Gabrielle


Lilljul!

Hej på er! Igår var det julfirande med familjen hemma hos mamma :) Hon hämtade upp mig, fredrik och sista flyttlasset vid halv 3 igår, sen åkte vi hem till henne och började förbereda middagen som den här gången fick bli en adventsmeny. Maten var jättegod, och när vi var klara hade vi julklapps-utdelning och jag fick jättefina saker av min fantastiska familj! Efter det fikade vi med lite glögg och mormors goda saffransbullar :)

Senare på kvällen sen hyrde vi film, som jag inte kommer ihåg vad den heter, men som var jättebra! En riktig snyftare. Idag var vi iväg en sväng till länna där jag köpte mig en kabinväska, en sport-bh och en new york guide :) Så nu har jag allt jag behöver ha med mig till USA! :) Nej nu måste jag sova, om en vecka smäller det! :)






Sevärd

Otroligt sevärd video... snälla se.
http://www.youtube.com/watch?v=TdkNn3Ei-Lg&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=TdkNn3Ei-Lg&feature=player_embedded

Julbaket

Jag sitter och tittar på Sunes jul med barnen. Haha ÄLSKAR avsnittet "Julbaket" så klockrent rakt igenom!

/Sofia


10 dagar kvar!

Fullkomligt overkligt!!


Mitt hem

Hej Så här ser det ut där jag kommer bo! :) Jag kommer ju bo i Mill Valley som ligger en liten bit utanför staden San Fransisco tror det är ungefär 20 min till storstaden.
Har printscreenat från google. Ganska dålig bildkvalite och jag vet inte om ni ser men man ser ju lite. :)
Så Gabii bor mitt i city och jag bor strax utanför.
Min familjs hus :)
Sofia

Sjukt!

Hur sjukt är det inte att om 12 dagar befinner jag mig i New York, om 16 dagar i San Francisco och om 21 dagar i Oregon!? :)


Uppdatering

Händer inte så mycket på au pair fronten för mig. I måndags fixade jag nytt pass hos polisen eftersom jag vill att passet ska gå ut om några år och inte feb 2013 som mitt gamla gjorde. Bilden blev ful! Men vad ska man vänta sig liksom? Vem har en fin passbild? :)

Idag var jag hos tandläkaren och jag hade inga hål (aldrig haft) och inte tandsten och allt såg bra ut. :)

Pass 400 kr
Tandläkarbesök 350 kr

Så 750 kr fattigare...

/sofia

Jag i söndags, inne på annexet, när jag och mamma var på horseshow :D


Mitt nya hem!

Har mailat en del med min värdmamma igår, känns jättebra! Jag har också fått veta vart det blir julfirande iår, och vi ska till hennes familj i Oregon och fira med hela hennes släkt! Ser verkligen fram emot det, blir nog jättekul! :D Hon jag och barnen flyger förmodligen ner den 21:a dec, och så kommer pappan ner den 23:e, sen blir det flyg hem  den 29:e :)

Fick även veta vilken gata och område jag ska bo i, det heter SOMA (South of market) och ligger precis som det låter söder om gatan market :) Var inne på google och tittade lite, och voila!


Här ska jag bo! :)

RSS 2.0