Your visa is approved! :)

Nu är jag klar på ambassaden, gick lätt som en plätt :) behövde bara vänta i 20 min, sist fick jag vänta 2 timmar! Sen frågade hon hur gamla barnen var och om jag hade barnerfarenhet, sen var det klart! :) skönt att ha det fixat.

Nu ska jag hem och flyttpacka resten, allt måste packas idag för att jag jobbar torsdag och fredag, och på lördag hämtar mamma det sista :)

//Gabrielle


Ambassaden

Påväg till ambassaden, missade min första buss, men borde fortfarande hinna :) hoppas att resten går smidigt...


Avskedsmiddag :D

































Tack mina underbara vänner för en fantastisk kväll! :D




Presenter

Då var presenterna till värdfamiljen inhadlade! :) till mina värdföräldrar fick det bli två kolböcker, en med mat och en med kakor. Sen ska dem även få ett litet kit med lite typiskt svensk mat :) äldsta tjejen ska få en älg med rosa vantar och en rosa mössa, samt en pippibok :) och tvillingarna ska också få en varsin älg (killen med blå vantar och blå mössa) och en pippimålarbok :)

Imorgon blir det avskedsmiddag med the crew! Taggad!! :)

Hörs senare!
//Gabrielle


Test

Test


Tre korta veckor :)

Då är det bara tre veckor tills att jag står på Arlanda och säger hej då :) Har varit väldigt effektiv i helgen, och gjort klar min visumansökan :) Nu är det bara avgiften som ska betalas på banken och inköp av ett frankerat kuvert kvar, och det ska jag fixa imorgon :)

Känns som om jag börjar få lite grepp på saker och ting nu, känner att jag har koll för första gången sen det här äventyret började, vilket är en otrolig lättnad!

Det jag har kvar nu är i princip bara att få visumet fixat, beställa internationellt körkort, fixa med mitt abonnemang, köpa presenter till värdfamiljen och flytta! :) haha det var en del ändå, men det kommer att gå! :)

Hörs senare!
//Gabrielle


Hemma från en underbar London resa

Åh så himla kul det var i London med mamma! :D Vi shoppade, gick på två musikaler, hade jättetrevligt och åt massor! Jag skriver ett längre inlägg om det sen.

Idag har jag beställt tid för tandläkarundersökning och ringt skatteverket och beställt personbevis 120 alla relationer. Känner mig duktig! :) Jag tänkte även gå till Vårdcentralen idag och beställa tid för hälsoundersökningen.

Jag har ju inte lika stressigt som Gabi har haft det men det är bara att ta tag i allt det här nu i stället för att skjuta upp det, som jag är bra på. :) Alltså idag är det tre veckor tills Gabi flyger! Tre veckor! Det är ingenting!!!


Fredag :D

Äntligen fredag! Var på vårdcentralen i onsdags för att få svar på mitt TBC prov. När jag kom in till sjuksyrran och hon skulle läsa av provet så kunde hon inte riktigt bestämma sig om det var negativt eller positivt... Så efter att ha velat fram och tillbaka i 5 minuter så bestämde hon sig för att det var negativt. Sen fick jag intyget påskrivet av min läkare, men när jag ska gå så kommer hon utspringandes och säger att sjuksyrran visst hade sett nåt! Jag blir såklart jättenervös och följer med dem tillbaka in, bara för att höra henne vela fram och tillbaka igen för att sedan återigen bestämma sig för att det är negativt, känns tryggt och bra!! Igår var jag på banken och hämtade ut mitt kort på swedbank, för tydligen har jag ingen adress förns den 22 nov då min adressändring är klar... SUPER! Som ni märker så går saker och ting mindre smidigt just nu... ALLT krånglar, det löser väl sig till slut men det är så otroligt uttröttande att ingenting kan gå som plannerat. Hoppas att det vänder snart! Hörs senare! //Gabrielle

Fredag :)


Väldigt verkligt...

Loggade in på mitt konto igår och såg att min flygbiljett är bokad, och plötsligt blev allt väldigt verkligt! Så måndagen den 12:e dec 06.30 lyfter planet från Arlanda, sen blir det mellanlandning i Tyskland innan det beger sig till NY!

Idag ska jag tillbaka till vårdcentralen och kolla nåt prov som dom tog, och sen skicka in papper till CC :) efter det blir det nog till att fortsätta flyttpacka :)

Hörs senare!
//Gabrielle


Max Stjärn

Har precis kommit hem från stallet. Blev ett hårt dressyrpass på 45 min och Maxi blev genomsvettig! :D Kommer sakna honom, men jag kommer nog rida på honom när jag kommer hem igen. :) bilden är alldeles färsk!

Har inte bokat visumtid eller hälsotid, dåligt! Men jag var i farsta och fixade pound till London i morgon samt nya glasögon så lite duktig har jag allt varit. Nu ska jag börja packa... Suck va tråkigt!

/Sofia


Fotoalbum

Jag lovade ju er bilder på mitt album, så här kommer dem! :D
Nu ska jag återgå till flyttlådorna...

London!

Idag ska jag boka visum tid, boka hälsoundersökning, hinna rida och packa inför London i morgon. :)

Londonschemat ser ut ungefär såhär...
- ons kväll kommer vi fram
- tors shopping o turist saker
- tors kväll phantom of the opera musikal
- fredag inte bestämt men shopping o turist saker
- lördag samma som fredag och musikalen the lion king!
- söndag morgon åker vi hem

:D

/sofia


Dagens planer! :)

Bilden blev tagen igår, dock blev den inte så fin, men är det nån som har en fin passbild? :)

Idag är jag ledig så jag tänkte passa på att adressändra och flyttpacka för fulla muggar! :) Ikväll blir det spinning och mys med Fredrik :) det börjar närma sig nu!!

Hörs senare!
//Gabrielle


Det löste sig!

Pratade precis med CC och dem bokade en tid till mig på ambassaden den 30:e november :D Känns jätteskönt då kan jag äntligen släppa det! :D Var precis på läkarundersökning, det var inget speciellt bara blodtryck och lite sånt som skulle tas :D Sen gjorde jag även nåt test av nåt slag, som alla ska göra innan dem åker, så jag ska tillbaka dit och läsa av det på onsdag så är det klart. Nu ska jag iväg och fixa visumfoto, Hörs senare! //Gabrielle

Hej!

Det blir lite dålig uppdatering just nu, både jag och sofia är fullt upptagna med alla förberedelser :) Har mailat mer med min världmamma angående visum, och hon har sagt att hon ska fixa så att dem fixar det, så jag ska försöka släppa det :)

Imorgon ska jag på hälsokoll och sedan tänkte jag åka in tidigare till stan och försöka hitta en fotoaffär för att ta mitt visumfoto. Man kan inte ta det i en automat, för att man måste också ha bilden digital i rätt storlek.

Hörs senare!
Gabrielle


Ja...

Ja det var som det stod på facebook, och varenda tid i november är bokad :( CC lösning på det hela var att jag skulle sitta och uppdatera sidan hela helgen, sitt vid datorn hela tiden om du kan! Jamen visst kan jag väl det miss nolife! :)

Blir lite irriterad att CC säger att allt är okej för mig att åka i december, och så finns det inga ambassadtider!? Så säger dem att dem sitter och uppdaterar hela tiden för att alla december Au pairer har det här problemet, hur bra uppstyrt är det?

Min världmamma är jättesur och har ringt kontoret i Boston, så förhoppnings kan dem göra något därifrån... Förstår verkligen att hon är förbannad, för att till henne sa dem att om du bestämmer dig på måndag får du en Au pair i december!

Ja jag ska fortsätta uppdatera sidan under helgen och prata med CC på måndag, så vi får se hur det går...


Visum

Amerikanska ambassadens hemsida ligger nere, så jag kan inte börja på min visumansökan... Läste även i en tråd på facebook, att det inte finns några tider kvar i november, hoppas verkligen att det inte är sant. Idag tänkte jag kopiera lite papper och fortsätta flyttpacka lite :D Hörs senare, tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på fotoboken! :D Gabrielle

Visum polisregisterutdrag hälsoundersökning

Dålig uppdatering, jag vet... Just nu ska jag börja med visum ansökan, boka hälsoundersökning, fixa polisregisterutdrag och boka tid hos tandläkaren.

I söndags skypade jag med min familj igen! :D Det känns verkligen helt rätt. Nästa vecka ska jag och mamma till London och Richard är från London och båda tjejerna är födda där. Så Kim hade massor av tips och ideer om vad man kan göra och så. :) Så nästa vecka blir det lite dålig uppdatering.

Haha! Drömde en verklig mardröm i natt! Det var Nadja från Boston som ringde och var väldigt bekymrad. Det hade blivit fel i deras ansökan. Istället för att vara lite kristna var dem istället superreligiösa! Och jag har redan tackat ja så jag var tvungen att bo med dem och delta i allt religiöst. Haha! Jag är nämligen inte religiös! :P
konstig dröm!


Hälsoundersökning

Ja så var det ju det där med hälsoundersökningen... Ringde till vårdcentralen igår, och fick prata med den otrevligaste människan någonsin! Jag var inne där för en vecka sen och frågade vad det skulle kosta och då sa dem i receptionen att det skulle kosta 500, great! Tänkte jag. Men den här tanten menade på fullaste allvar att hon skulle ha 2500 kronor för att dem skulle göra det!? WHAT!? Ska det här vara ett skämt? Hon höll på och tjata om 2500 dit och 2500 hit, och jag sa att det kan ju bara inte stämma, det är alltså ett A4 papper med lite längd och vikt som ska fyllas i...

Till slut så säger hon irriterat, jaha jag kan ju gå och kolla om du vill! Trodde att hon redan gjort det? Så kommer hon tillbaka och säger, jaha det kostar 1000 kronor. Lite skillnad där kan jag tycka... Så nu fick jag mig en tid på måndag iallafall.

Har inte fått något mail från CC angående ambassaden, så kommer det inte under dagen så får jag väl ta och ringa dem senare idag...

Hörs senare!
//Gabrielle


Effektiv dag!

Idag har jag varit effektiv! Gick upp vid 8 och ringde Cultural Care, gjorde min beställning klar vilket inkulderar en försäkring+ sportförsäkring, simkort till mobilen, avbeställningsskydd och ett CC au pair club kort :D Efter det så satte jag mig ner och knåpade ihop en "to do list" För att få lite koll på vad som ska göras. Så idag har jag bockat av beställning av personbevis 120, beställing av polisregisterutdrag, beställning av ett nytt bankkort (mitt gamla är så gott som trasigt), bokat linskoll, köpt flyttkartonger samt börjat flyttpacka OCH gjort klart fotoboken!
Imorgon blir det bokning av hälsokoll, fixa ett foto till visumet, kolla presenter till värdfamiljen, styra upp en avskedsmiddag och fortsätta med flyttpackningen :D Kan verkligen inte förstå att det bara är en månad kvar tills att jag står på arlanda för att säga hejdå för ett års tid...

Överraskning

Jag skypade med min san fran familj i söndags och pratade en del med tjejerna. Så kul! De ville visa mig vad de hade gjort i skolan och vad de var på Halloween. Träffade även Richard som jag inte träffat förrut. Men hela familjen verkar vara riktigt trevliga! De tycker att det ska bli jättekul när jag kommer och Kim sa att de hade en överraskning till mig som kommer ligga på min säng när jag kommer. En fin akustisk guitarr som hon har fått låna utav hennes bror och den kommer vara min hela året! :D känns verkligen som om de bryr sig om mig. Längtar nu!


Movin to San Francisco! :)

Fick precis beskedet att familjen i San Francisco har valt mig som deras Au pair! :) kan inte beskriva hur glad jag är just nu! Så imorgon börjar jag förbereda mig för flytt till San Francisco den 12 december!


Movin to San Francisco! :)

Fick precis beskedet att familjen i San Francisco har valt mig som deras Au pair! :) kan inte beskriva hur glad jag är just nu! Så imorgon börjar jag förbereda mig för flytt till San Francisco den 12 december!


Jag hatar att vänta!!


Förvirrad

Hon ringde inte igår, vet inte varför antingen har hon glömt eller så körde det väl ihop sig på nåt sätt. Men nu har jag ett litet problem... Jag måste ringa familjen på Lidingö (nannynu) och meddela om jag ska åka eller inte, för isåfall så tycker hon inte att det känns värt det att jag sitter barnvakt åt dem. Nu vet jag ju inte hur jag ska göra! För att om jag inte ska åka tidigare vill jag jättegärna sitta barnvakt åt dem!

Hörs senare!
Gabrielle


God morgon :)

Har precis pratat med deras nuvarande Au pair som var jättepositiv till den här familjen så det känns jättekul :) Jag fick också veta att dem också äger en restaurang, som hela familjen äter på varje lördag! :)

Det hon sa var negativt var att föräldrarna alltid vill träffa hennes kompisar innan dem sover över, och att mamman ibland kan bli väldigt stressad. Jag tycker iallafall att det känns jättebra, och jag tror verkligen att vi skulle passa bra ihop. Skriver igen när jag har fått besked från familjen :)

Hörs senare!
Gabrielle


På söndag...

Har precis pratat med pappan i familjen och det känns fortfarande väldigt bra, han var supertrevlig! :) Så nu ska jag bara prata med deras nuvarande Au pair, förhoppningsvis hinner hon ringa imorgon, eller så får vi ta det via mail :) på söndag klockan 22.00 får jag besked om vilken Au pair dem väljer, och jag har just nu VÄLDIGT svårt att Inte hoppas på för mycket...

Hörs senare!
Gabrielle


Utkast: Nov. 3, 2011

Jag och Gabi håller på och gör en fotobok som vi ska ha med oss till USA. Min kommer vara proppad med bilder av vänner, familj, hästarna, volleboll och så mycket mer. Gabi fick sina bilder som hon har beställt på posten i går men jag har inte skickat efter dem än. Det tar såå lång tid att fixa det på internet! Boken kommer nog vara sjukt tungt att titta i när man är i USA. Jag tror man kommer känna så mycket saknad och hemlängtan men samtidigt lycka över hur bra man har det och allting hemma finns ju där när man kommer tillbaka igen.

Mitt första skype samtal med min familj

Familjen och jag på skype! :D

Uppdatering

Så då har jag pratat med mamman igen, och det känns jättebra! Så nu ska jag prata med pappan på telefon och sedan med deras nuvarande au pair :) Dock vill hon att deras au pair kommer den 12 december, för att dem är lediga över jul och ska antingen åka till Hawaii eller lake tahoe då och dem vill verkligen att deras au pair ska följa med så att man lär känna varandra ordentligt! :D På måndag tar hon sitt beslut, så vi får se hur det går.
Som sofia skrev tidigare så har mina bilder till fotoboken kommit! :D Måste verkligen sätta fart med den om den ska hinna bli klar i december, om det skulle bli så!!
Hörs senare!
//Gabrielle

Boston calling

Idag bestämde jag mig. Det blir i San Fransisco som jag kommer bosätta mig i i minst 6 månader(De ska kanske flytta till Washington och då följer jag med!). Det känns så kul! :D Skypade igår med Tascha deras nuvarande au pair och det kändes superbra! Så jag ringde Cultural Care idag och berättade för dem att jag tackade jag. Några timmar senare ringde Nadja ifrån Boston kontoret och pratade lite avresedatum. Just nu är det den 6e februari som gäller! :D //Sofia

Samtal :)

Så igår så ringde mamman i familjen mig :) Det kändes bra, dock så verkar hon vara väldigt kontrollerande, men ändå ser jag inte det som något negativt? Exempelvis så har hon en dagbok i köket där hon vill att jag ska skriva i vad barnen har ätit under dagen samt vad vi har gjort och om det har varit några problem. Detta för att ibland så jobbar hon väldigt sena kvällar och hinner kanske inte träffa mig, och hon vill gärna veta vad barnen har gjort under dagen. När jag först hörde det så tänkte jag att OMG vilket kontrollfreak! Men när man tänker efter så är det väl klart att hon vill veta vad vi har gjort under dagen om hon inte hinner prata med varken mig eller hennes man, eller? Hellre det än att hon inte bryr sig? Det andra negativa var att jag förmodligen inte kommer att köra så mycket bil. Dem har två bilar, den ena bilen har hennes man till jobbet och den andra har hon för nödsituationer. Men å andra sidan sa hon att vill jag låna bilen och åka någonstans så ska inte det vara något problem, då planerar dem in det så att jag får ta ena bilden. Hon sa att det är i princip gångavstånd till allt jag vill ha, dem bor mitt i San Francisco city. Det ligger bland annat ett college bara two blocks därifrån som tydligen ska vara bra :) Sen ska det ju även finnas tunnelbana el spårvagn om det skulle vara så :) Annars fick jag en jättebra känsla för den här familjen, men dem tittar även på två andra Au pairer så vi får se. Hon ska ringa mig ikväll klockan 10 så jag kan försöka uppdatera när jag kommer hem från jobbet :)

Hörs senare!
//Gabrielle

P.s styckeindelningen och att lägga upp bilder funkar inte på bloggen men vi försöker fixa det :) D.s


Förväntansfull! :)

Nu sitter jag och väntar på samtal från familjen, klockan 8 ska dem ringa :) det känns jättenervöst, men på ett bra sätt, inte als som med familjen i Colorado :) uppdaterar er efter samtalet, och jag hoppas på att det ska kännas bra :)
Hörs sen!
//Gabrielle


Skype igen...

Nu när som helst kommer Natascha logga in på Skype och vi ska snacka om hur hon har haft det och jag kan ställa alla frågor jag vill ha svar på. Hon är deras nuvarande au pair. Spännande! Känns det bra med Natascha kommer jag ringa CC imorgon och ge svar... :D // Sofia

Glad :D

Jag fick precis mail från familjen i San Fran! :D Det kändes jättebra och hon skrev att hon blev jätteglad när hon så att hon hade blivit matchad med mig, och att det lät som att jag skulle passa perfekt för deras familj! Dock ville hon att jag skulle komma tidigare isåfall, November/December, men vi skulle prata om det så får vi se. Det tåls att tänka på om den här familjen skulle kännas rätt. Uppdaterar er när jag har pratat med familjen :D Hörs senare! //Gabrielle

Känslomässigt kaos!

Det har varit helt sjukt intensiva och jobbiga dagar den här helgen... Har velat fram och tillbaka kring familjen i Colorado, just för att det är en bra familj men området känns inte helt rätt för att det inte finns så mycket ungdomar där. Så igår så bestämde jag mig för att släppa familjen, magkänslan var bara inte där :( Igår var kaos! Fick först en matchning med en singelmamma i san fran, mill valley där Sofia ska bo, men det kändes inte ALS bra. Så jag ringde CC och sa att det inte kändes bra och att det kändes lite som att dem bara hade matchat mig med den familjen för att Sofia bor där och inte för att vi matchar. Två timmar senare var den borta och nu har jag en ny matchning som känns bra. Dem bor i san fran city och har tre barn, en tjej på 3 och ett halvt, och sen tvillingar en kille och en tjej på 2 år. Dem vill ha en Au pair som sjunger, är bra på att lära ut och som är en stark simmare. Jag tycker verkligen att det känns som om vi matchar, men jag hoppas inte för mycket, dem kanske inte ens hör av sig... Ja det är det som händer just nu, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara såhär jobbigt!! Jag kan knappt sova om nätterna, jag har fått någon slags kramp i bröstet, och har typ ingen matlust... Så det jag ska fokusera på nu är att stressa ned och ta det lugnt!! Det går som det går och det kommer när det kommer! Sen vill jag också skriva tack till min fina vän Sofia för allt stöd, och jättegrattis till familjen!!! :)

Det var allt från mig!
//Gabrielle


RSS 2.0