Suck

Inlägget blev helt konstigt! Aja orkar inte gå in på datorn och ändra. :)


6

Sista dagen på jobbet idag! Oj så konstigt det känns att veta att jag aldrig kommer jobba med just de barnen igen. :'( Vill tacka alla på jobbet för de fina presenterna och den här tiden! Underbarare, snällare, mer omtänksamma kollegor får man leta efter. <3 tack!

Är helt slut just nu! Har varit i stallet nu på kvällen och hade det mysigt med fina Max. Nu måste jag sova. Natti natti

Sofia

Bild på de jättefina halsbandet som jag fick och min småkompis! Fick halsbandet, matchande örhängen, bok om USA, fina kort, mobilskal och en småkompis från designtorget (En mjuk liten kudde, typ 4x3 cm, Sista dagen på jobbet idag! Oj så konstigt det känns att veta att jag aldrig kommer jobba med just de barnen igen. :'( Vill tacka alla på jobbet för de fina presenterna och den här tiden! Underbarare, snällare, mer omtänksamma kollegor får man leta efter. <3 tack!

Är helt slut just nu! Har varit i stallet nu på kvällen och hade det mysigt med fina Max. Nu måste jag sova. Natti natti

Sofia

Bild på det fina halsbandet som jag fick och min småkompis. En småkompis är en liten kudde på 3x4 cm som man har i väskan eller så som ett minne av sina kollegor/kompisar eller vad man nu vill. Jag kommer såklart ha den i min väska, så jag kan tänka på er alla på Kvarbäcksskolan. :D Jag fick även matchande örhängen, bok om USA, fina kort och ett mobilskal. Tack såå mycket!!! :D


Skola

Min BE class har visat sig vara betydligt svårare än vad jag trodde! Jobbigt med läxa efter varje lektion, men det är bara bita ihop och sitta av timmarna... Det är så skönt att jag har haft sara i samma klass, men nu flyttar hon till San Rafael på andra sidan GG och då kommer hon att få ett annat schema så hon måste sluta :(
Efter lektionen gick vi och tog en snabb kaffe och snackade en massa skit :) Kvällen gick bra, min värdmamma tog med sig äldsta dottern på middag, så jag hade bara tvillingarna ikväll, riktigt skönt! :) Jag duschade dem, sen läste vi lite sagor och sa godnatt. Jag tycker verkligen att det är kul att barnen har börjat gilla mig så mycket, och dem vill ha kramar och pussar hela tiden, vilket jag väldigt gärna ger!! :) Efter jobbet skulle jag ha åkt till diana för att glo på sommaren med göran, men det blev framskjutet till senare i veckan istället. Så jag ringde upp sara, som satt och blev bortskämd med hemlagad mat, och skypade med henne en timme :)
Är så oerhört taksam för mina fina vänner här, utan dem hade jag inte klarat det här! <3

7

En vecka kvar! Bloggar mera imorgon! :D


Sofia


Alcatraz


Underbara helg!

Jag har haft en helt underbar helg! På fredag efter jobbet slängde jag mig på en buss hem till Diana :) Där mötte vi upp sofie och så gick vi hem till henne och tittade på film. På lördag förmiddag så jobbade Diana några timmar på morgonen, så vi gick med barnen till parken, vädret var verkligen helt grymt så det var jätteskönt! När hon slutade åkte vi till Haight för att kika runt lite. Det var jättemysigt, lite hippie och folk som rökte på i varje hörn, men riktigt mysigt! Där blev det lite shopping och mat.
Sen åkte vi in till stan för mer shopping, och jag fick för mig att jag skulle bleka tänderna! Sagt och gjort och 150 dollar fattigare. Efter tandblekning mötte sara upp oss där och vi skulle precis röra oss hem till mig för en filmkväll. Då ser vi dock att tandblekningskillen börjar följa efter oss. Tillslut tar han sig mod och frågar om vi vill gå ut med han och hans chef ikväll. Eftersom att dem var lite äldre så tänkte vi att om vi slänger ihop en lite B leg till mig så kommer vi garanterat in! Så vi köpte med oss lite vin (eller ja en flaska var...) och började klippa och klistra ihop ett leg. Eftersom att jag är född 1992 så tyckte vi att det bästa sättet att ändra det var att fylla i 9:an till en 8:a, så att jag då skulle vara född 1982. Sen klistrade vi på en bild på mig på en strand, och jag kom in????
Det var verkligen det sämsta leget jag sett! Men vi kom iallafall in :) Sen går jag för att beställa lite drinkar och då frågar hon i baren vilket år är du född? 1982 svarar jag lite nervöst, och hon utbrister i ett "OH, gud va ung du ser ut!" Jag slänger till lite med håret och säger tack, HAHA!! :) Sen dansade vi och hade kul hela kvällen :)
Idag var vi på Alcatraz vilket var riktigt intressant :) Det berörde mig dock inte lika mycket som jag trodde att det skulle göra, men det var bra ändå. Utsikten därifrån in till SF var dock helt otrolig! Sen gick vi iväg till svenska kyrkan för lite kanelbullar.
Nu ska jag titta på det nya avsnittet av VD! :) Sov gott!
//Gabrielle
Haight
Haight
Falsklegsfix :)
Bilder från alcatraz får ni imorgon för nu somnar jag!

8

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Det var så otroligt fint väder ute så jag och mamma tog en promenad runt ön. Såklart hängde kameran med och även tele/macroobjektivet! Får se om jag lägger upp lite bilder sen. :D

Sedan åkte vi iväg till min storasyster Anna och firade David som fyller ett år i morgon. Det var supertrevligt och jättekul att träffa min äldsta brorsa Martin eftersom vi inte ses så ofta. Jag lekte såklart med bästa Gustav också! Han tyckte det var superroligt att leka kurra gömma. Haha han var så söt när han gömde sig under sitt täcke och när han såg mig hoppade han upp och ropade "Här är jag!!!" med ett stort smile. Söt! Hoppas verkligen att jag kan skype med dem när jag är i USA. Kommer sakna dem!

Imorgon är det jobb, som vanligt. Men nu är det bara två dagar kvar innan jag slutar. Och i morgon är det endast en vecka kvar tills jag åker! Sjukt! :P Tiden har gått så himla fort. Känns som om det var igår jag fick mailet om min match. Känns som om det här året kommer gå väldigt fort!

Sofia

En liten egobild från idag. Poooossee! :)


Bilder

Här kommer bilderna på min reseväska och vakum bagen som blev liiiten :D Jag satte en förpakning Lambi näsdukar framför så ni kan se hur liten den blev.

Sofia


Mormor

<3


9

Idag började jag packa lite smått! :D jag gick igenom garderoben och la allt som jag ville ha med i en hög. Högen blev ca 50 cm lång. Sedan la jag högen i en vakum bag och sög ut luften med dammsugaren. Vips blev högen väldigt liten! Kanske 20 cm? :)

Idag var jag även hos mormor och hade en liten hej då träff. :) Tror dock att jag ska träffa henne på onsdag igen. :) Just nu är jag på Heron med mamma och pappa, vi ska se Mission Imposible :) trevligt trevligt!! :D

Ni får se bilder sen för jag kan inte ladda upp om jag inte har WiFi. :/

Sofia


Inspiration

Jag håller på att göra en lista på min iPhone där jag skriver upp saker som jag kan göra med barnen när det är lekstund. Har fått ganska mycket ideer från mitt jobb men det är bra att skriva upp! Man glömmer så lätt annars. :)

Sofia


Dagens förklaring

Okej det är väl dax för mig att förklara mig. Det som har hänt är att stämningen i familjen har blivit mer och mer spänd, detta på grund av brist på kommunikation och det faktum att jag har haft på tok för mycket att göra på den tid jag har varit schemalagd för. Det har i sin tur lett till att jag har stressat alldeles för mycket, jobbat väldigt mycket övertid och har inte riktigt haft tid att äta eller sova.

Så igår tog jag mig i kragen och satte mig ner och hade ett rejält snack med mina värdföräldrar. Till en början kändes det som att det inte riktigt förstod, men när min värdpappa åkte tillbaka till jobbet satta jag mig ner med min värdmamma och pratade ut om allt! Det blev lite tårar och kramar innan stämningen verkligen släppte! Så jag har alltså fått 4 kramar av min värdmamma det senaste dygnet, och hon är verkligen inte typen som kramas! Haha, så nu hoppas jag på förbättring! :)

Den här helgen är dem alla i costa noa, så jag har lägenheten för mig själv i helgen! :) sitter just nu på bussen påväg till Diana för filmkväll, imorgon är oplannerad, men nåt kul blir det! :) Diana sover hos mig imorgon, och på söndag morgon blir det hör och häpna ett besök till kyrkan! Det är en gospelkyrka där alla ställer sig upp lite random och skriker amen och halejuja! Efter det blir det alcatraz :)

Ha en bra helg allihop! :) <3
Gabrielle


10

Omg!! Jag har suttit i några timmar nu och kämpat med mitt fotoalbum. Nu är det äntligen klart!! Det är tagit mig tre månader och vet inte hur många timmar. Men så värt det! Är supernöjd! :D

Imorgon ska jag till mormor och säga lite hej då och bara umgås. :( Lite jobbigt att säga hej då. Men vi ska hålla brevkontakt. :) Sen på kvällen ska familjen gå på Heron och se Mission Impossible. Ska bli kul! :D

Sofia


11

11 dagar kvar innan jag sticker! Nu börjar det bli riktigt verkligt. Alla känslor börjar komma och ibland känns det lite jobbigt. :/ Men jag vet ju att jag kommer ha det bra i USA och jag kommer växa och utvecklas. :)

Ikväll har jag suttit och fixat med min fotobok. Är snart klar, ska bara lägga in lite barndomsbilder längst bak. Är verkligen jättenöjd med den!!! :D

Idag fick jag mitt internationella körkort. En liten pappersbunt typ stor som mitt pass :) Nu är allt klart... Ska bara packa :D


Helgen i korthet

Okej just nu kommer jag inte vara så aktiv i bloggen till det att jag vet vad som händer. Det känns som att situationen i familjen inte riktigt är vad jag skulle vilja att den var, men jag ska träffa min LCC imorgon så får vi se vad som händer efter det.
Min fritid nu i helgen har iallafall varit grym! :) På lördag efter jobbet mötte jag upp Diana för lite häng på stan :) det slutade med att både hon och jag fick med oss en del klädesplagg hem! Efter shoppingen skulle vi egentligen gå och bowla, men då kände vi båda att plånböckerna hade tunnats ut lite väl mycket för en dag, så vi köpte ett varsit paket glass och åkte hem till henne för att titta på solsidan istället :)
Sen sov jag över där och hängde med henne och hennes värdbarn på morgonen innan vi gick iväg för en lunch :) Sen tog jag mitt pick och pack för att åka hem och byta om och möta upp camilla, ellinor och sara för att se 49ers-Giants på nån sportsbar. Det är så sjukt hur stort det är med sport här! Varje gång dem "sprang långt" eller gjorde nåt bra blev man ju helt döv! Dock förlorade vi vilket var synd för att det hade varit kul att vara med om stämningen om vi hade vunnit finalen! :)
Nu ska jag sova!
//Gabrielle

Total förvirring...

Har hänt så otroligt mycket den här helgen, orkar inte skriva allt i bloggen så jag återkommer när jag ver vilken ände jag ska börja i...

Kulturkrock...

Fick en kommentar från min kloka vän Nathalie angående mitt schema. Som ni säkert ser när ni tittar på det så är der jag som tar mest hand om barnen. Det verkar vara en kulturell grej här i USA att man skaffar barn för att det är lite status att ha dem, men det känns inte riktigt som att det är nån som vet vad det innebär. Det finns många värdfamiljer här som upprepade gånger påpekar att "innan vi fick barn var vi ute 5 gånger i veckan, nu kan vi bara gå ut 3 gånger i veckan". Som mina värdföräldrar har date-night två gånger i veckan, och dem lägger inte barnen en enda kväll föruton helger då jag inte kan jobba på grund av reglerna.
Men det är ju upp till var och en hur man vill uppfostra sina barn, det är också nåt man får lära sig som au pair, man har inte alltid samma åsikter kring saker och ting och det är ditt jobb att göra det dina värdföräldrar ber dig att göra. Sen betyder det inte alltid att man själv tycker att det är rätt eller vettigt.
Idag var jag iallafall på min första photoshop class. Måste tyvärr säga att det var sjukt tråkigt! kan också höra ihop med att jag är så sjukt öm i hela kroppen, känns typ som att jag har lunginflammation för att jag har sån träningsvärk i ryggen. Sen har jag även sovit sjukt dåligt inatt då alla barnen har legat uppe och skrikit hela natten, måste köpa öronproppar!!! Nu ska jag bara slappa tills att jag börjar jobba vid 2.30. Ska hämta upp tvillingarna tidigt från skolan idag för att vi ska till den äldsta tjejens skolan för att fira det kinesiska nyåret, så det blir kul :) Tydligen ska det vara massa folk och MAT där, haha :)
Nu ska jag ta och titta på ett avsnitt av VD innan jag börjar, hörs snart!
//Gabrielle

Den magiska skogen

Sitter och tittar på "Den magiska skogen" med barnen, alltså den sämsta film jag har sett!! Dålig och tråkig animering, katastrof röstskådespelare och filmen har verkligen ingen handling. Det konstiga är att barnen verkar älska filmen?!?

Idag måste jag fixa mitt internationella körkort!! Men det är tydligen inte så lätt som jag först trodde. Sista papperet att skicka in. :) 17 dagar kvar i sverige!

Sofia


Mitt schema

Som jag lovat tidigare så ska jag lägga ut mitt schema här för er som är in tresserade :) Det varierar lite beroende på hur barnen går i skolan med helgdagar och annat, samt hur föräldrarna jobbar, men generellt så är det såhär det ser ut :)

Måndagar
7.30-10am, 2.30-8pm
Börjar dagen med att städa barnens rum och starta en maskin tvätt. Klär på barnen och följer dem till skolan, sen går jag direkt därifrån för att handla mat. Väl hemma så städar jag av köket och diskar upp frukostdisken, samt hänger tvätten, klar för morgonen.
2.30pm börjar jag med att bädda rent deras sängar och tömmer blöjhinken. Sedan tvättar jag lakanen och förbereder middag så att den bara behöver värmas en stund när barnen kommer hem. Hämtar tvillingarna vid 4, följer dem hem. Marlow lämnas av kort därefter och då badar/duschar jag dem. Efter det äter dem middag, leker lite medan jag snyggar till köket lite, och klockan 6pm  går vi ner till sovrummet. Dem väljer ut kläder dem ska ha dagen efter, sen läser vi, och 7-8pm sover dem. Då går jag och städar upp köket, viker torr tvätt och fördereder lite mat för morgondagen.
Tisdagar
7.30-9.30am, 3-10pm
Morgonen ser i princip likadan ut varje dag, skillanden är att jag inte handlar mat varje dag, det gör jag bara på måndagar och torsdagar.
3pm börjar jag med att förbereda middag och vika tvätt. Hämtar barnen och leker med dem en timme innan maten. Dem här dagarna förbereder jag oftast nån rolig lek, typ playdough, dansstop eller nåt i den stilen. Sen äter vi och jag nattar dem. Eftersom att jag jobbar sen är mina värdföräldrar uten på en date vid dem här tiden. Så jag städar upp litegrann och gör storkok för resten av veckan.
Onsdagar
7.30-9.30am, 3-8pm
Onsdagar ser i princip ut som måndagar.
Torsdagar
7.30-10am, 3-10pm
Torsdagar handlar jag mat, sen går jag hem och städar av köket och vardagsrummet.
På kvällen har vi lek i en timme och senare gör jag storkok.
Fredagar
7.30-9.30am, 3-8pm
Fredagkvällar blir lite annorlunda då vi åker och simmar tidigt på lördag morgon. Så när jag börjar 3pm så förbereder jag både maten som vi ska äta till middag och maten vi ska ha med till simmningen. Jag packar deras badgrejer och sen hämtar jag dem från skolan. I och med att dem badar på fredagar så torkar jag deras handdukar på kvällen och packar klart allt när dem sover.
Lördagar
8am-12.30pm
På lördagar på börjar jag med att snygga till deras rum litegrann. Sen klär jag på dem badkläder och kläder, samt startar en masikn tvätt innan vi åker. Vi simmar i en timme, klär på dem och åker. När vi kommer hem tvättar jag handukar och badkläder, handlar matvaror, hänger tvätten och sen slutar jag.
Så nu vet ni lite vad jag sysslar med om dagarna :)
//Gabrielle

First day of collage

Så igår var första dagen på collage! Det var riktigt roligt, men jag tror att både jag och sara blev en aning chockade över hur seriöst det var! Detta är ju som sagt en Non-credit class, vilket hel enkelt betyder att man inte får några poäng för den. Men den här kvinnan tog sin class på fullt allvar, och det var absolut inga mobiler eller fusk som tolererades. Sen kommer vi att ha läxa efter varje lektion, och tre prov! Men det var ändå kul, det är ganska mycket grammatik, vilket jag är jättedålig på så det känns som att jag kommer kunna lära mig en del :)
Innan och efter klassen så fikade vi på starbucks, haha, trevlig tjej det där! :) Efter snabbfikan skyndade jag mig över till tvillingarnas skola och hämtade upp dem. Sen blev det bad och en totalt misslyckad middag (my bad!) Efter att jag hade lagt dem så väntade jag i princip bara in värdmamman för att jag skulle kunna bege mig vidare för en filmkväll hos diana.
Exakt 8pm kliver mamman in genom ytterdörren, vilket var lite irriterande då hon alltid vill ha en avstämmning när hon kommer hem. Sen sprang jag till busshållplatsen och slängde mig på buss nr.14. Vilken MARDRÖM säger jag bara! värsta bussen någonsin, kändes som att jag skulle bli anfallen vilken sekund som helst! Men jag kom av levande och lokaliserade mig till dianas hus. Det skulle ha blivit solsidan, men vi kom aldrig så långt då det bara blev massa snack och skvaller istället :) Sen tog jag en taxi hem, för att jag kände inte för att sätta mig på den bussen klockan 12 på natten...
Imorse var jag sjukt trött då jag kom i säng sent igår. Efter att jag lämnat av tvillingarna så skulle jag handla hem lite matvaror till familjen, lättare sagt än gjort kan jag tala om!! Hittade absolut inget av det som stog på listan, så det slutade med att jag fick stryka hälften då min värdmamma inte riktigt hade tid att guida mig genom hela affären på telefon. Men jag menar när hon skriver "lunchmeat" på listan så får hon ju lite skylla sig själv, vadå för lunchmeat?
12pm gick jag iväg till gymmet för sista passet med min PT :( ska verkligen försöka träna med henne igen, riktigt duktig!! Såklart blev jag helt slutkörd. Jag hade redan träningsvärk från i tisdags, så man kan ju säga att jag är en aning öm just nu. Ikväll blir det jobb fram till 10pm då min värdpappa och den äldsta tjejen kommer hem från hawaii, så då blir det till för mig att göra storkok hela kvällen! Haha :) När jag slutar ska jag slänga mig i sängen för att titta på det nya avsnittet av VD!! :)
Älskar och saknar er alla där hemma!
//Gabrielle

Jag hatar mitt vänstra öra just nu

Asså jag fattar ingenting! Vid 19 tiden idag fick jag plötsligt lock för örat. Sen börjar det göra skitont och nu kan jag inte röra huvudet upp eller ner för då gör det så himla ont! Sjukt konstigt! Nu typ brusar det i örat och jag vilk inte lägga mig ner för att sova, aj! :(

Ikväll pratade jag med Tasha på skypechatten. Så himla kul. Jag fick höra några historier och jag kunde fråga henne allt! Hon berättade om saker som hon tyckte var jobbigt och vad jag måste göra osv. Kul var det i alla fall! Tror jag kommer prata en del med henne under mitt au pair år. Hon har ju faktiskt bott med dem i ett år. :)

Sofia


Saknad

Jag kommer sakna Max och stallivet så himla mycket! I stallet mår jag så bra, jag kan inte beskriva känslan men jag bara hör hemma där. Jag blir så otroligt glad över att få ha otroligt fina Max i min vardag. Han betyder så mycket <3

Han var så otroligt fin igår! Lugn, mjuk och så otroligt positiv. Jag kan styra honom utan att röra mina händer och så fort jag smackar lite börjar han trava. Sen är han så otroligt trafiksäker! Inget fordon gör honom rädd. Haha sen kan han se sin skugga och rycka till. Söt :)


Imorgon smäller det!

Imorgon smäller det, det är min första dag på amerikanskt collage!! :) Det är alltså business english mellan 1-3.30 som gäller :) Innan det ska jag möta upp sara på en lunch sen går vi dit tillsammans, då hon också ska läsa samma kurs.
Kvällen idag gick bra, dock var barnen ganska trötta så det var något tuffare än vanligt, men det rullade på bra iallafall :) Idag hade vi rest-dag eller vad jag ska kalla det, där vi tog hand om de rester som var kvar. Jag hittade lite pizza från när vi var ute och åt, så jag tog pepparkaksformar och tryckte ut lite roliga figurer vilket var en stor hit! :) 
Har även bestämmt med camilla att det blir Alcatraz på söndag! Ska blir riktigt roligt, ser verkligen fram emot att åka dit! Nu ska jag försöka titta på nåt avsnitt av VD sen sova, är så sjukt trött!
Puss och kram, saknar er alla där hemma jättemycket!
pizzafigurer!

DÖDA MIG!

Att träna med en PT är inget skämt kan jag säga! Jag är helt och totalt slaktad efter ynka en timme... Men det var lite roligt också, hon är verkligen jättetrevlig, vilket också gör träningen betydligt roligare :) Hoppas verkligen att jag kommer ha råd att ta lite fler pass med henne, men med en lön på 4 dollar i timmen så är man ju inte direkt tät :P
Igår vid 8-tiden kom anna och sara över för en filmkväll :) Vi gick och köpte "lite" snacks, det vill säga typ 15 chokladbars och två rör pringles på tre tjejer, och självklart slank allt ner! :) Jag tog mig inte riktgt tid att titta upp nån film på jag har icefilms, men såklart så skulle det krångla och alla filmer vi ville se var borttagna... Sen började vi iallafall kolla på easyA, dock var ljudet dåligt :( Men trots krångel blev det en trevlig kväll men trevliga tejer! :) Ikväll ska jag nog träffa... MIG SJÄLV! haha nej men jag känner att det skulle vara skönt med en slappkväll :)
Jag fick iallafall lite saker gjorda idag! Var och hämtade upp mitt bakkort, så nu slipper jag kontanter! Sen var jag och betalade min mobilräkning, dock en dag sent, så jag var utan service hele förmiddagen, hehe :) Det som står på att göra listan den här veckan är att försöka ta mig till teh social security kontoret och fixa ett social security number.
Så detta är alltså ett amerikanskt bankkort, haha :)

Heldag

Idag har det varit nån form av helgdag här i USA, typ martin luther king day eller nått sånt. I och med denna fåniga högtid så har skolan varit stängd och jag har jobbat mellan 8.30 och 6.30, helt slut! Fick i och för sig sova ut vilket var riktigt skönt, sen gick jag ut och tryckte i mig en macka innan jag började jobbet. Tog med tvillingarna till parken på förmiddagen, där hade vi även en liten picknik och åt lunch. Sen gick vi hem för att de skulle ta en nap och jag tog tag i all tvätt och sånt efter helgen. När dem vaknade var det lek och sedan baddax!
Det är sån otrolig skillnad att jobba en hel dag när man är van vid att ha en 5 ½ timmes rast på dagen, haha! Men i och med att jag för en gångs skull slutar tidigt så kommer anna och kanske sara hit på en filmkväll :) Ska bli riktigt skönt att bara dimpa ner i sängen med gott sällskap och en bra film!
Imorgon blir det träning med PT:n och upphämtning av bankkort som gäller!
Puss och kram!
//Gabrielle
Grekland <3

Sjuk

Är hemma idag är nämligen förkyld. Är gärna sjuk nu om det betyder att jag är frisk när jag flyger. :) Idag är det tre veckor kvar! Sjukt!

/Sofia


San Francisco!

Älskar den här staden! Idag mötte jag som sagt upp hannah och johanna, två nyanlända au pairer, för att visa dem runt stan litegrann :) Vi strosade runt lite nere på fishermans warf, sedan hoppade vi in i en taxi för att åka över golden gate och upp till utsiktsplatsen :) När vi var klara där åkte vi tillbaka till market för lite shopping.
Vi var dock väldigt hungriga när vi kom tillbaka så vi gick till cheesecake factory dirkekt för att äta, sen han vi inte med så mycket shopping då affärerna stängde klockan 7... Men det var en väldigt rolig dag med härliga tjejer!
Påväg hem kände jag ett akut behov av att få upp lite bilder på mitt rum! Så jag stannade på ross och köpte med mig lite fotoramar hem :) Köpte även två tröjor och ett par shorts på forever 21 idag :) Imorgon är det nån fånig högtid här, så jag jobbar mellan 8.30-6.30 vilket ska bli skönt :)
Nu måste jag sova, sjukt trött, hörs imorgon!
//Gabrielle
Jag och hannah
jag och johanna
Saknar er! <3
<3
Dagens inköp in och tröja till, lika som den här fast med gröna ränder :)

Helgens planer :)

Så helgen än så länge har varit väldigt trevlig! I fredags när jag slutade slängde jag mig på bussen och åkte ut till marina där anja (dansk au pair) bor för en filmkväll med henne, Diana och Jessica (svensk au pair från Sacramento). Det var riktigt mysigt, men det är lite svårt att inte vara avundsjuk på henne! Hon har ett barn och en EGEN lägenhet!!

Imorse började jag jobba vid 8. Vi gjorde oss redo för att åka och simma med tvillingarna :) Väl i bilen så börjar lilltjejen hosta som bara den, tills det att det börjar forsa spya ur munnen på henne. Jag får lite panik innombords, och gör allt för att hålla masken, men det jobbiga är att det luktar så illa att jag själv håller på att spy! Men vi torkade upp det hela och fortsatte mot simningen, efter att ha konstaterat att det var åksjuka och inte magsjuka.
Efter jobbet gjorde jag mig iordning lite snabbt för att sedan åka över till anja, och sedan därifrån till stionson beach för en dagsutflykt :) Det var kallare än sist jag var där, men ändå sköt, typ 18 grader och sol. Så där satt vi typ hela dagen och smaskade på lite jordgubbar :)
När vi kände oss klara åkte vi tillbaka hem till anja där vi gjorde danska pannkakor som vi åt med glass och sylt :) Så danska pannkakor är typ som svenska, skillnaden är att dem danska har kardemumma, öl och socker i. Men ölen skippade vi för att det inte gick att köpa en, istället var man tvungen att köpa ett sexpack eller en jättestor... Dem blev iallafall asgoda, och jag blev aldeles för mätt!
Imorgon blir det häng i SF med hannah och johanna, två svenska tjejer som precis har kommit hit :) Här kommer lite bilder från dagen!
//Gabrielle
Sofia
Sofia och Diana
Danska pannkakor :)

Going to collage!

Idag tog jag mig i kragen och anmälde mig till mina kurser på collage! Så på onsdag börjar min första kurs :) Det är Business English l 18/1-3/19 varje mån och ons 1-3.30pm, och Business English ll 22/3-24/5 varje tis och tors 1-3.30pm. Sen blir det förhoppningsvis Photoshop Elements l 20/1-24/2 varje fredag 9am-12pm, och helt säkert Photoshop Elements ll 2/3-13/4 samma dag och tid :) Ska bli askul! Tyvärr hann jag inte anmäla mig till sångkursen då det är en creditkurs, så det får bli till hösten istället :)
Dagen har varit bra! Hade tvillingarna själv imorse för att min v-mamma började jobba idag. Droppade av dem på skolan, sen försökte jag lokalisera mig till mataffären för att handla hem matvaror till familjen för första gången :) Efter många felsvängar så hittade jag den tillslut! Vid 12 tiden mötte jag upp sara på union square, så gick vi och tog en kaffe. Det var riktigt skönt väder idag, så vi satte oss ute :) Efter det blev det en snabb lunch, sen gick vi till collage och anmälde oss, med andra ord ska även hon läsa Business English med mig! :)
Häntade sedan upp tvillingarna och fick stortjejen avdroppad vid halv fem, sen var jag själv med dem hela kvällen. Det gick riktigt bra faktiskt! Vi ritade, dansade lekte kull och doktor, haha :) Sen la jag dem alla tre och förberede lite mat till min v-pappas och den älsta tjejens resa till Hawaii imorgon, nej inte als avundsjuk!! Nej nu ska jag titta på det nya avsnittet av VD sen blir det sängen! :)
Godnatt på er hörs imorgon!
//Gabrielle

25 dagar

Nu har jag samlat ihop alla de sista papperen som jag ska skicka iväg till Cultural Care och imorgon ska jag skicka iväg dem. Nu närmar det sig! Endast 25 dagar kvar!! :D
Nu börjar jag prata lite med mina barn på jobbet att jag snart ska sluta. De tror att jag skojar med dem och förstår inte riktigt att jag kommer åka bort i ett ÅR! Kommer sakna dem! Jag kommer ju förmodligen aldrig jobba med just min lilla grupp igen. Det känns lite jobbigt... Jag har så bra kontakt med min förskoleklass och jag är sååå glad för att jag har fått jobba med dem i ett halvår.
/Sofia

En månad!!

Idag har jag varit i USA en månad, det är helt sjukt va tiden går fort! Det känns som att det var igår jag stod på flygplatsen och sa hejdå, men ändå känns det som att jag har varit här jättelänge, går inte riktigt att förklara känslan. Det har varit mycket upp och ner, men för det mesta känns det bra!
Idag ska jag förbi collage och fixa med kurserna, handla lite grejer för att höja mysfaktorn på mitt rum och fika med ännu en svensk au pair, sara, som är helt nyinflyttad. Sen ska jag hämta upp barnen från skolan och idag är det lekdag, så det får nog bli lite playdoo eller nåt annat kul! :) Sen tror jag att jag jobbar till 10, inte riktigt säker på om mina v-föräldrar ska gå ut eller inte...
För er som saknar ett vykort från mig så kan jag säga er att skicka brev här i USA är inte helt lätt! Det är inte bara att lägga posten på brevlådan, nej utan man måste alltid gå till ett postkontor och köa, no matter what! Helt idiotiskt system kan ju jag tycka, men det är iallafall så det funkar... Så problemet är då att jag inte lyckats lokalisera nåt postkontor, men så fort jag hittar ett så rullar det vykort ner i era brevlådor! Så skriv er adress! :)
Nu ska jag ta och sätta fart! :)
//Gabrielle
Älskar och saknar er alla sjukligt mycket!! <3

Ännu en förkylning...

Idag skulle jag gått iväg och tränat med min PT men jag har lyckats dra på mig ännu en mysig förkylning... Igår träffade jag en jättetrevlig dansk tjej, anna, på en fika :) Vi drog runt på stan litegrann, och vid 1 kom naomi och hämtade upp mig. Vi åte iväg till chestnut och tog ännu en kaffe och åkte sedan vidare till nordstrom rack, typ en nordstrom outlet. Vi hade inte så mycket tid, men jag ska deffinitivt dit igen, tar man sig bara tid hittar man nog riktigt bra fynd där :)
Vid 4-tiden hämtade jag upp tvillingarna från skolan. Eftersom att det inte var baddag igår så hade vi lite tid att leka, så jag satte på barnmusik på spotify så gjorde vi lite dansstop, vilket var en stor hit :) Efter det fick dem lite ansiktsfärg, och dem valde att vara katter med två fiskar på kinden, haha :) På kvällen gick mina v-föräldrar ut och åt middag, så jag jobbade till halv 12. Sen var det bara att masa sig upp 7 imorse, var så sjukt trött!!
Jag har även insett att som au pair kan man inte leva utan öronproppar... Varje morgon väcker barnen mig mellan 5-6, inte undra på att man är så trött hela tiden!! Så det får bli mitt nästa uppdrag! Skulle ju även anmält mig till mina collagekurser igår, men det var stängt, och jag orkar verkligen inte gå idag!! MEN imorgon måste jag för det första hämta mitt bankkort sen fixa kurserna!! Nu ska jag hitta en ny serie att fastna för, hörs senare!
//Gabrielle
Juste min v-familj har bett om att få vara anonyma i bloggen, så tyvärr blir det inte bilder på dem eller barnen här :(

Visum och slutbetyg

Igår hämtade jag ut mitt pass med visum! Så skönt att ha det i handen :) Det tog en vecka för mig att få det.

Jag rinde även fria igår och pratade med Bengt J angående mina borttappade slutbetyg. Haha han visste exakt vem jag var, jag som trodde att man som gamal elev var helt bortglömd. Han skulle skicka det på posten snarast så det borde komma snart. Sköönt!

Idag ska jag till stallet efter jobbet och pappa ska förmodligen följa med för första gången. :)

Sofia



Godmorgon solstrålar!

Godmorgon sverige! Här är klockan halv tio och jag ska snart krypa till kojs. Träningen med PT:n var grym, hon var verkligen jätteduktig! Vi körde lite styrkeövningar i 50 min som jag ska försöka göra minst två gånger i veckan, och jag ska verkligen försöka göra det den här gången. Det kommer att göra stor skillnad både för min rygg och mina knän :)
Jobbet idag har gått bra. Fick ett ordentligt schema av värdmamman och en lista på vad jag ska göra varje pass jag jobbar, så skönt att ha det så! Tror att det kommer underlätta en hel del. Sen lagade jag mat, gav dem ett bad och nattade dem :) På måndag nästa vecka är tvillingarna lediga från skolan så då ska jag försöka plannera in nåt kul! :)
Idag skulle jag bokat in mina collage kurser, men det visade sig att jag hade fyllt i fel ansökan så jag ska gå dit imorgon och fixa det :) Ska även fika med en dansk tjej på förmiddagen och klockan 1 ska jag och Naomi på pilates, ska bli riktigt kul! Måste också hämta ut mitt bankkort!!
Nu ska jag titta klart på VD och sen sova. Jag tänkte lägga ut mitt schema senare idag för er som är intresserade :)
Saknar och älskar alla er där hemma otroligt mycket, tänker på er hela tiden!
Gabrielle

Helgen som varit!

Så det har varit tunn uppdatering här på bloggen, men nu ska det ändras på! :)I lördags var jag och värdmamman   på acedemy of scienses med barnen, där finns det massa fiskar, pingviner och annat skoj för barnen. Vi var där hela förmiddagen, sen var jag ledig mellan 12.30-5pm, då skulle jag ha träffat en annan svensk au pair men så blev det inte så det fick bli VD istället :) Sen kom värdmamman och hämtade upp mig klockan 5, då åkte vi och åt på deras restaurang :) Det var en ganska tuff dag för att barnen var lite trötta, men vi klarade det! Haha :)
Igår hade jag mitt första au pair möte :) träffade en massa trevliga au pairer, så jag tror att det kommer att bli ett roligt år! Efter det hängde jag runt i SF med en svensk au pair, Anton, han visade mig runt i stan. Vi gick upp till union square, genom chinatown ner till fishermans warf och hem :) Senare på kvällen träffade jag ännu en svensk au pair, Diana, vi gick till starbucks óch köpte en kaffe sen blev det en sen bio :) En lyckad helg med andra ord!
Idag klockan 1 ska jag träna med min personliga tränade för första gången! Hon är en corrective exerciser och ska hjälpa mig att träna upp min rygg på rätt sätt, ska bli jättespännande att se vad hon har för tips :) Tänkte även gå förbi min bank och hämta ut mitt bankkort, äntligen!
Nu ska jag logga in på min elevsida och boka upp mig för mina kursen på collage, tror att det kommer att bli engelska och photoshop :)
Hörs imorgon!
//Gabrielle
Deras restaurang :)

Att vara Au pair

Att vara Au pair är att kommunicera, svälja sin stoltet och erkänna sina misstag. I förrgår kan man väl säga att jag dippade rätt rejält... Ville inget annat än att ge upp och åka hem. Men jag tog mig tid och lugnade ner mig och igår hade jag ett långt nyttigt samtal med min värdmamma, och allt känns betydligt bättre! :)

Tror att det här året kommer att bli ett av de viktigaste av åren i mitt liv. Man lär sig otroligt mycket och utvecklas hela tiden! :)


Flygbiljetterna bokade!

Såg att de hade bokat min flygbiljett igår!! :D Så 11.45 den 6e februari lämnar jag sverige och flyger till England. En timma senare flyger jag till New York. :D

Sofia

Här är min San Fransisco bok som jag fick i julklapp av mina syskon. :)


Det där med att fastna för en serie...

Okej 20 avsnitt på tre dagar det är bara inte okej... Idag har iallafall rullat på, skönt med fredag! :) Var och fikade med en tjej från frankrike idag, hon var lite halvkonstig så det känns inte riktigt som att vi kommer att träffas igen. Det jobbiga var att hon pratade så otroligt dålig engelska så jag förstod typ inte vad hon sa :P Men det var en upplevelse det med!
Just nu håller jag på med massa administrativa saker som man måste fixa med när man väl kommer hit... Jag håller på att kollar lite på hur jag ska ta körkort och skriver in mig på lite kurser på collage :) Det är väl i princip det jag sysslar med just nu, skriver mer imorgon!
//Gabrielle

Collage of Marin

När man är au pair med Cultural Care måste man även plugga. Dock endast 6 credits som motsvarar 9 högskolepoäng. Detta betalar familjen för (max 500 US$). Är inne på Collage of Marins hemsida och letar lite kurser.  Är ju såklart sugen på Volleyboll och kanske någon art kurs. Gabii! De har Real Estate, kanske vore någonting för dig? :D De har så sjukt många kurser och vissa kurser är helt sjuka haha!
Här är hemsidan http://www.marin.edu/PDFs/Catalogs/2010-2011/Section6.pdf
Sofia

Vampire Diaries!!

Jag har gittat ett oskyddat trådlöst som funkar på rummet! Så nu jag har i princip varje ledig sekund jag har haft sen dess tittat på vampire diaries! Aurora och Sofia ni hade helt rätt, älskar det!! :) Idag slet jag mig dock från datorn i en timme och gick ner till fitness24 och skaffade mig ett medlemskap där :) Köpte även tre sessions med en personlig tränare, nu ska det kickstartas! :) Imorgon ska jag träffa en tjej från australien här, och efter det kommer min LCC hit, ska bli kul att träffa henne för första gången! :)
Nu tillbaka till VD, sov gott till mig och godmorgon till er :)

En bra dag på jobbet :)

Idag har varit en bra dag :) Jag jobbade två timmar på morgonen och lämnade tvillingarna på skolan. Sen var jag ledig fram till klockan 3, då tog jag hand om tvätt och fixade mat. Sen hämtade jag tvillingarna badage dem och nattade dem helt utan problem! :) Blev nästan lite stolt över mig själv! :) Nu ska jag krypa ner i sängen med lite lakrits och solsidan (för typ 10:e gången sen jag kom hit för jag har ju inget annat för tillfället :P).
Imorgon ska jag köra ett yogapass på mitt kanske framtida gym tänkte jag :) Sen ska jag hämta ut mitt bankkort och beställa hem lite dvd-boxar :) Ska även träffa lute aupairer som jag har fårr kontakt med via facebook i veckan, vilket ska bli sjukt kul!
Bild från oregon, ustikten från huset där jag bodde :)
Hörs imorgon!
Gabrielle

Ambassaden

Sitter nu på tåget påväg till jobbet. Har precis varit och ansökt om visum. Allt flöt på jättebra och mitt visum ska komma om ca en vecka. :D Dock var det ganska nervöst! Allting måste vara rätt och ca 50% av personerna som ansökte blev nekade fick komma tillbaka när de gjort allt rätt.

Först måste man ha med sig detta:
- DS-160 "confirmation page"
- DS-2019 och SEVIS
- Pass
- Frankerat och adresserat kuvert (67 kr frimärken)
- Kvitto från banken på betald visumavgift.
- Personbevis 120- alla relationer.
- Extra framkallat foto (5x5 cm)

Sedan bokar man en tid och det gäller att vara ute i god tid eftersom tiderna försvinner snabbt! Jag hade min tid kl 8 och då var jag där en halv timma innan. Då hamnade jag som femma i kön. När klockan var hel bestod kön av ca 40 personer. Sedan blir man i tur och ordning inkallade av vakterna. Då får man komma in och det är precis som en flygplanskontroll. Alla vakterna var långa, pratade engelska och man ville INTE säga något olämpligt eller så. Sedan gick man vidare in i en annan byggnad. Där tar man en nummerlapp och väntar, jag väntade kanske i en kvart. När man blir framkallad är det viktigt att ha alla papperen framme. Bakom disken satt en snorkig kvinna som var typ 65. Hon var så fruktansvärt snobbig och inget fick vara fel! Hon tog alla papper och än en gång fick man sätta sig och vänta. Jag väntade i minst 30 min. Sen blev man framkallad och man får svara på några frågor angående sin vistelse. Enkelt! :) sen var jag klar!! :D Man behöver inte vara nervös! :)

Sofia


Bilder!! :)

Har hittat ett olåst trådlöst, dock har jag bara anslutning i köket, men det för duga för tillfället :) så här kommer en hel drös med bilder från igår!!
Nyår 2011/2012:
Okland bay bridge :)
Camilla :)
Tolvslaget!
Tolvslaget!
En dag i San Francisco:
Highway 1 :)
Stinson Beach
Highway 1
Highway 1
Nercabbat, vilken känsla!!
Camilla på stinson
Stinson
Det här blev kanske lite mycket bilder, men nu kommer dem rullande! :)
Hörs senare
Gabrielle

Underbara San Francisco!! :)

Gott nytt år allihopa! :) igår jobbade jag hela dagen. Camilla kom hit vid nio och vi drog oss ut och käkade :) vi satte oss i baren och dem frågade säkert tre gånger om vi ville ha nått att dricka, tror att vi säkert hade kunnat beställt med vi valde att inte riskera det :)

Sen tog vi en promenad ner till "the Ferry building" för att se på fyrverkerierna :) dock var vi lite tidiga, och fortfarande hungriga så vi tog en sväng förbi Subway :) vid tolvslaget började världens fyrverkerishow! Det var helt sjukt vad coolt det var, och dem hade fyrverkerier som small ut i former som hjärtan och planeter :) det vad så sjukt mycket folk ute, så vi valde att ta en taxi hem som för övrigt är betydligt billigare här :)

Idag hade vi en heldag i SF inplanerad :) vi åkte från mig till Camilla vid nio för att gå ut med hennes värdfamiljs hund :) på vägen åkte vi förbi mill valley, och det ser jättemysigt ut Sofia! :) Efter det åkte vi ut på den sjukt fina highway 1! Vi åkte nercabbat, men musik på högsta volym, ner till stinson beach. Vilken känsla!!!!!!!

När vi väl kom ner till stranden visade det sig att det var jättevarmt där! Jag hade lätt kunnat ligga i bikini och sola helt utan problem :) så vi köpte med oss lite jordgubbar och vindruvor och satte oss där en stund. Vi gick och doppade tårna lite, dock var vattnet Iskallt!

Vi tog sedan samma väg tillbaka, och med vinden i håret for vi mot Golden gate :) utsiktsplatsen var helt grym, och bron betydligt större än vad man tror! Vi spenderade sedan resten av eftermiddagen och kvällen på fishermens warf, det var verkligen jättemysigt och vi åt grillad krabba till middag! Hittade även en jätteskön hoodie :)

Väldigt lyckad dag med andra ord, och en perfekt start på det nya året!! :)

Hörs snart, försöker febrilt att fixa internet men det går verkligen inte vilket inte känns speciellt kul! Men ska försöka ta ett ordentligt snack men mina värdföräldrar om det imorgon :)

Gabrielle


Påminnelse

Imorgon måste du leta rätt på slutbetygen från gymnasiet, skriva i polispapperet (och skicka iväg det!), fylla i det sista på motormännen papperet och betala in avgiften för polisregisterutdrag!!!

Skrev det här för jag måste komma ihåg det. :)

Sofia


5 Veckor!

Åh hjälp! I morgon är det fem veckor kvar tills jag åker iväg mot New York. Det är ju helt sjukt! Gabi åkte ju precis och nu ska jag snart iväg. Ska bli sååå kul men jag är verkligen nervös.

På tisdag ska jag iväg till ambassaden, lite nervös inför det med, men det kommer nog gå bra. :)

Sofia


RSS 2.0